Intranät
Den här sidan använder webbplatskakor för att föra statistik. Om du godkänner användandet av kakor kan du fortsätta använda webbplatsen annars ska du stänga ner sidan. Acceptera
Restaurang & Kafé Ångkvarnen Kontakta oss Öppettider
Meny

IDA

Kontaktpersoner:
Fredrik Gunnarsson
GIS-samordnare, arkeolog, doktorand GRASCA
Nicholas Nilsson
Arkeolog, fil kand

Instant field Documentation system and Availability

IDA är Museiarkeologi sydosts digitala konceptlösning som innebär att arkeologens arbetsflöde digitaliseras. Från en fältsituation där data samlas med hjälp av en smart telefon eller platta, hela vägen fram till kommunikation av resultaten på t.ex. webben eller i en utställning. Här kan forskare, uppdragsgivare och allmänhet på ett smidigt sätt ta del av resultaten i ett tidigt skede eller i realtid om man så vill.

IDA utvecklade under 2014 flera arkeologiska geodatabaser med hjälp av medel från Vinnova. Databaserna ligger till grund för hela konceptet och möjliggör vidare utveckling av systemet.

Just nu inriktar sig arbetet med IDA på hur kommunikationen av arkeologisk data kan göras. IDA ingår i flera samarbeten med bl.a. Riksutställningar, GRASCA på Linneuniversitet och ESRI. Som ett resultat av dessa samarbeten skapades bl.a. våra webbappar med fokus på Sandby borg:

Sanby borg - ett digitalt friluftsmuseum

Sandby borg & Europa

Pst! I menyn till höger kan du klicka dig in på undersidor relaterade till IDA. Här finns bl.a. 3D-modeller av arkeologiska objekt och interaktiva GIS-kartor.BarometernÖstranLänsförsäkringarKalmar energiElectrolux Home KalmarLiljas BilLenandersÄngsbackens handelsträdgårdHandelsbanken

Besöksadress: Skeppsbrogatan 51, Ångkvarnen
Postadress: Box 104, 391 21 KALMAR
Telefon: 0480 - 45 13 00 (växel)

Drivs med ProcessWire