Genom att använda webbplatasen godkänner du vår användning av webbplatskakor. Jag godkänner! | Vad är webbplatskakor?

24 september är guidningen av Kronan flyttad till klockan 14:00.

Stämplade tegel i Kalmar län

200 kr

Det var för snart 20 år sedan som Örjan Molander hittade sitt första stämplade tegel. Sedan dess har museets byggnadsantikvarier byggt upp en samling som idag består av mer än 150 takpannor, murstenar och reveteringstegel. Inte alla, men många av dem är stämplade. Stämplarna på teglet blir en vägvisare till äldre tiders tegelbruk, både i och utanför länet. Boken inleds med en överblick över tegeltillverkningens historia, sedan följer en omfattande katalogdel där samlingen presenteras. Bokens sista del består av en beskrivning av de tegelbruken som har funnits i länet. Här kan du läsa mer om boken.

Sidan uppdaterades 22 november 2012 klockan 10.43

Påryd

Tack för besöket!

Hittade du inte det du letade efter? Här kan du söka på hemsidan och i museets samlingar