Genom att använda webbplatasen godkänner du vår användning av webbplatskakor. Jag godkänner! | Vad är webbplatskakor?

24 september är guidningen av Kronan flyttad till klockan 14:00.

onsdag 30 augusti kl. 18:00 - 20:00

En sagolik skola och Lärarstiftelsens konstsamling

Med Anne Banér, fil dr i konstvetenskap, Stockholm

På Kalmar läns museum visas just nu vandringsutställningen ”En sagolik skola – Folkskolan 175 år”, gjord på uppdrag av Lärarstiftelsen. Den fantastiska konstsamling som Lärarstiftelsen äger var upphovet till utställningen. Samlingen visas mycket sällan för allmänheten.  Av ekonomiska och säkerhetsmässiga skäl kan den inte sändas runt i landet.
I stället kommer Anne Banér, fil dr i konstvetenskap, till Kalmar för att berätta om konstsamlingen i en rikt illustrerad presentation. Hon kommer att knyta an till makarna Hammarlund och Svensk Lärartidnings förlag som gav ut tidningen Jultomten och startade barnbiblioteket SAGA, Sveriges genom tiderna största lässatsning för barn. De arbetade under mottot ”Endast det bästa är gott nog åt barnen” och anlitade tidens främsta författare och konstnärer och det är deras illustrationer och målningar som utgör grund i samlingen: Carl Larsson, Elsa Beskow, Jenny Nyström, Nils Kreuger med flera. 

Entré: 125 kronor, 75 kronor för dig som har årskort. Begränsat antal platser. Förboka din biljett på 0480-451370 vardagar 8-10 och 14-16 eller mejla till reception@kalmarlansmuseum.se

Föreläsningen presenteras i ett samarbete  mellan Lärarstiftelsen och Kalmar läns museum.

Besök vår restaurang!

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

Pris: 125 kr

Plats: Kronansalen

Boka biljett!
Du kan också boka via e-post eller telefon: 0480-45 13 70 (kl. 8-10, 14-16)

Fler evenemang på museet:

Sidan uppdaterades 29 augusti 2017 klockan 08.59

Västerviks skärgård

Tack för besöket!

Hittade du inte det du letade efter? Här kan du söka på hemsidan och i museets samlingar