onsdag 22 november kl. 18:00 - 20:00

Textila kretslopp nu och då

Med Adam Norman, dräkthistoriker och kostymör på Kalmar läns museum 

Kläder och textilier har genom historien utgjort en värdefull tillgång och varit högt uppskattade ägodelar. Spåren av omsorg och arbete syns i varje stygn och i varje lagning. Idag är kläder fortfarande en viktig del av vår livsstil och shopping har blivit ett nöje för många. Men samtidigt som vi köper drygt tolv kilo kläder varje år, per person, så slänger vi åtta kilo i soporna, hur går det ihop? Går det ens ihop? Adam Norman, dräkthistoriker och kostymör på Kalmar läns museum tar dig med på en historisk resa om kläder, hållbarhet, återbruk och konsumtion.

Entré: 125 kronor, 75 kronor för dig som har årskort. Begränsat antal platser. Drop in i mån av plats. Förboka din biljett på 0480-451370 vardagar 8-10 och 14-16 eller mejla till reception@kalmarlansmuseum.se

Kvällsmeny

  • Kvällens soppa med Ångkvarnens surdegsbröd. 95 kr
  • Ångkvarnens afterwork tallrik med nötsalami från Mysinge kött, kalmarkorv, marinerade oliver, ost från Ölands köksmejeri, grönsaker och dippsås. 95 kr.
  • Caesarsallad med kyckling eller handskalade räkor. Romansallad, cocktailtomater, parmesanost och caesardressing. 110 kr
  • Gulbetspaj med betor från Solmarka gård och ramslöksost 85 kr
  • Ost och skinkpaj med ost från Ölands köksmejeri och skinka från Västerslät 85 kr

Besök vår restaurang!

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

Pris: 125 kr Årskort 75 kr

Plats: Kronansalen

Boka biljett!
Du kan också boka via e-post eller telefon: 0480-45 13 70 (kl. 8-10, 14-16)