Intranät
Den här sidan använder webbplatskakor för att föra statistik. Om du godkänner användandet av kakor kan du fortsätta använda webbplatsen annars ska du stänga ner sidan. Acceptera
Restaurang & Kafé Ångkvarnen Kontakta oss Öppettider

I telefonen finns hela människan

i-tlefonen-finns-hela-manniskan.jpg

Ett projekt av Henrik Teleman från Möllstorps camping

Världen kommer till Sverige. Tusentals människor med olika sorters erfarenheter och olika begåvningar har sökt asyl här hos oss. Vad vet vi om dem? De är svetsare, lärare, dentaltekniker eller fotbollsspelare – förälder, maka, make. ”Flykting” är bara en liten del av identiteten.

I en mindre utställning möter du människor som nyligen har kommit till Sverige och som bor eller har bott på Möllstorps camping i Färjestaden. Välkommen att ta del av deras berättelser och bilder från deras mobiltelefoner som visar livet i hemlandet, före flykten.

Under ett års tid kommer projektets initiativtagare Henrik Teleman tillsammans med Zainab Witwit att samla in bilder från smarta telefoner samtidigt som de intervjuar deras ägare, I bilderna och berättelserna finns hela människan. Där finns all längtan och alla drömmar. Längtan och drömmar vi alla delar.

Kalmar läns museum är ett av åtta museer som samverkar i projektet I telefonen finns hela människan. Projektet finansieras av deltagande museer, Statens kulturråd och Postkodlotteriets kulturstiftelse. Den utställningen vi nu visar, är en del av en större utställning som kommer att visas på Kalmar läns museum våren 2018.

Information om utställningen

Startdatum:
8 februari 2017
Slutdatum:
2 april 2017
Plats:
Plan 2

BarometernÖstranLänsförsäkringarKalmar energiElectrolux Home KalmarLiljas BilLenandersÄngsbackens handelsträdgårdHandelsbanken

Besöksadress: Skeppsbrogatan 51, Ångkvarnen
Postadress: Box 104, 391 21 KALMAR
Telefon: 0480 - 45 13 00 (växel)

Drivs med ProcessWire