Genom att använda webbplatasen godkänner du vår användning av webbplatskakor. Jag godkänner! | Vad är webbplatskakor?

24 september är guidningen av Kronan flyttad till klockan 14:00.

3 juni 2017 - 8 oktober 2017

Jenny Nyströms värld – en lekfull historia

Välkommen in i Jenny Nyströms härliga, sommargröna värld! Kalmarkonstnärinnan hade ett särskilt öga och hjärta för barn och avbildade dem ofta mitt uppe i deras lek. Här kliver du rakt in i en lustfylld miljö som är inspirerad av hennes illustrationer och som väcker barnasinnet, glädjen och leklusten till liv! Här kan du också se rikligt med Jenny Nyströms illustrationer från Jenny Nyströms och Curt Stoopendaals stiftelses samlingar på temat barn, lek och sommar. Utställningen Jenny Nyströms värld är producerad av Kalmar läns museum och formgiven av Ann-Karin Myklebostad, scenograf på Byteatern Kalmar länsteater.

Sidan uppdaterades 5 juni 2017 klockan 09.56

Påryd

Tack för besöket!

Hittade du inte det du letade efter? Här kan du söka på hemsidan och i museets samlingar