Genom att använda webbplatasen godkänner du vår användning av webbplatskakor. Jag godkänner! | Vad är webbplatskakor?

22 sep 2014

Kostymateljéns modevisning på Kvastenhusets 50-årsjubileum

Av Stefan Siverud 2014-09-22

I helgen firades Kvastenhusets 50-årsjubiléum och museets Kostymateljé var där. En historisk modevisning med damkläder från de 60-talet och framåt hölls med Kerstin Lönnberg, verksamhetsansvarig Kostymateljén, som konferencier.

Anna Karlsson, som de flesta vardagar arbetar i museets kafé, agerade modell och har satt ihop ett kollage med bilder på alla dräkter som visades upp.

På Kalmar läns museum tillverkas kläder från alla tider: stenåldern, bronsåldern, järnåldern, medeltiden, 1600-talet och 1800-talet. I våra samlingar har vi även en del 1900-talskläder som vi fått till skänks och som används då skolorna vill jobba med modernare tider. På museet görs också tråg och skålar i trä, knivar och grytor i järn, yxor och ringar i brons, skor och väskor i läder, rustningar i plåt och mycket annat. All tillverkning inom verksamheten bygger på historiska fakta eller fynd och sker i tidstypiska material och tekniker.

Vill du hyra en dräkt? Klicka här för att se ett litet smakprov av Kostymateljéns över 2000 dräkter.

Sidan uppdaterades 9 december 2016 klockan 10.03