Kalmar läns industriarv

FINFINA FABRIKER! Nu är de färdiga - de 11 skrifterna som beskriver Kalmar läns industrihistoriska miljöer! Här nedan hittar du pdf:er att läsa, ladda hem och skriva ut. Imponeras av rikedomen i vårt industriella arv och gå på upptäcktsfärd bland fabriker, hemma i soffan eller ute i verkligheten!

Projektet "Kalmar läns industriarv" avslutades 2009. Det var ett samarbetsprojekt mellan Kalmar läns museum, Länsstyrelsen i Kalmar län och Regionförbundet i Kalmar län, som pågått sedan år 2 000. De kommunala "Industriarvsprogrammen" som du finner här nedan, har tagits fram tillsammans med kommunerna och med hjälp av hembygdsföreningarna. De visar de kulturhistoriskt sett mest intressanta industrimiljöerna: såväl aktiva industrier som industrimuseer, både överblivna och återbrukade fabriker. De redogör även för industrihistoriska huvuddrag och vad som hittills gjorts för industriarvet i varje kommun.

PS: Inom projektet har man tidigare tagit fram boken "Industrins tidevarv - några huvudlinjer i Kalmar läns industriella utveckling", av historikern Jan Christensen som kan köpas genom Kalmar läns museums museibutik för 100 kronor. Lotta Lamke, antikvarie.

Mörbylånga kommuns industriarv pdf 772 kB

Mönsterås kommuns industriarv pdf 1,363 kB

Oskarshamns kommuns industriarv pdf 1,810 kB

Nybro kommuns industriarv pdf 2,062 kB

Vimmerby kommuns industriarv pdf 2,537 kB

Hultsfreds kommuns industriarv pdf 1,108 kB

Västerviks kommuns industriarv pdf 3,042 kB

Högsby kommuns industriarv pdf 1,467 kB

Borgholms kommuns industriarv pdf 1,436 kB

Kalmar kommuns industriarv pdf 3,113 kB

Emmaboda kommuns industriarv pdf 2,242 kB