Intranät
Den här sidan använder webbplatskakor för att föra statistik. Om du godkänner användandet av kakor kan du fortsätta använda webbplatsen annars ska du stänga ner sidan. Acceptera
Restaurang & Kafé Ångkvarnen Kontakta oss Öppettider
Meny

Arkeologisk konservering

Kalmar läns museum utför uppdrag inom alla materialkategorier inom arkeologisk och marinarkeologisk konservering.  Förutom att fördröja nedbrytningsprocesser och stabilisera föremålen, så tar vi genom konserveringen fram originalytor och gör föremålen läsbara och tillgängliga för utställning och forskning. Vi har en stor kapacitet för omhändertagande av vattendränkt organiskt material. Behandlingen för detta material utförs ofta genom frystorkning under vakuum. Kalmar läns museum har en av de största anläggningarna för frystorkskonservering i Sverige och vår vakuumfrystork är över 5 meter lång.

Vi arbetar också med metallföremål samt glas- och keramik. Metallföremål prepareras fram på lämpligt sätt, till exempel mikroblästring eller för hand under mikroskop, och stabiliseras genom väl beprövade metoder. I vårt konserveringslaboratorium har vi också tillgång till vakuumimpregnering samt röntgen.
Föremål som hittas i jord eller vatten har bevarats tack vare speciella fysikaliska, kemiska och biologiska förhållanden i omgivningen. Då fynden tas upp ur marken eller vattnet förändras dessa, ljus och syre kommer till och ofta påbörjas då en snabb nedbrytning. Därför är konservering en viktig del i arkeologisk verksamhet.
Kontakta oss för mer information!

Personal:


Karin Adriansson

Allmän kulturhistorisk och arkeologisk konservator
0480-45 13 74

Maila Karin


Stina Damberg

Allmän kulturhistorisk och arkeologisk konservator
0480-45 13 51

Maila StinaBarometernÖstranLänsförsäkringarKalmar energiLiljas BilHandelsbanken

Besöksadress: Skeppsbrogatan 51, Ångkvarnen
Postadress: Box 104, 391 21 KALMAR
Telefon: 0480 - 45 13 00 (växel)

Drivs med ProcessWire
Arkeologisk konservering

Genom att använda webbplatasen godkänner du vår användning av webbplatskakor. Jag godkänner! | Vad är webbplatskakor?

BarometernÖstranLänsförsäkringarKalmar energiLiljas BilHandelsbanken

Sidan uppdaterades 22 juni 2016 klockan 13.41