Arkeologisk konservator

Kalmar läns museum
Kalmar läns museums vision är: Kulturarv i vardagen - berikar och berör! Visionen är viktig för oss och vi belyser den i hela vår verksamhet. Kalmar läns museum är en stiftelse och har som kulturinstitution ett regionalt uppdrag att arbeta med kulturarvsfrågor. Vi är ett offensivt museum som har flera framgångsrika år bakom oss och som nu blickar framåt för att möta dagens och morgondagens utmaningar. Vi arbetar ständigt med att locka fler besökare och nå nya målgrupper genom att utvecklas både regionalt, nationellt och internationellt. Vi arbetar inom fem olika verksamhetsområden, Arkeologi, Marinarkeologi, Byggnadsvård, Kulturmiljöpedagogik/utställningar, Arkiv/Bibliotek/Samlingar/Konservering och Eketorps Borg som besöksmål. Därutöver har vi Kanslienheten som fungerar som intern service och Marknadsenheten som består av kafé, reception och marknadsinformation. Totalt är vi 80 tillsvidareanställda och ca 20 visstidsanställda medarbetare.

Konserveringsverksamheten består idag av två kulturhistoriska/arkeologiska konservatorer samt en textilkonservator och en antikvarie. Tillsammans utför vi konservering inom och utanför huset för Kalmar läns museum. Arbetet är uppdragsfinansierat och utförs på uppdrag av kund och/eller i projekt.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som vill ansluta dig till vårt gäng och som har en god organisations- och samarbetsförmåga. Du bör även kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med dina kollegor arbeta med aktiv konservering av arkeologiskt material, företrädesvis från vraket av regalskeppet Kronan, bl. a konservering av bronskanoner från regalskeppet Kronan. Du kommer också arbeta med andra arkeologiska material av både organiskt och oorganiskt material. Vi arbetar också med Svenska kyrkan där du kan bli delaktig i skadeinventeringar av metallföremål.

Personlig profil/Utbildning
Du har en examen inom konservering med arkeologisk inriktning. Du har erfarenhet av att arbeta med konservering av metallföremål. Du har bra organisationsförmåga och lätt för att kommunicera i både tal och skrift. Du är van vid fotografering och kan grunderna i digital bildbehandling.

Det är meriterande om du har erfarenhet av marinarkeologisk konservering. Då resor förekommer i tjänsten krävs att du har B-körkort.

Tjänsten är en visstidsanställning på 100 % i 1 ½ år med möjlighet till förlängning. Placering är på Kalmar läns museum i Kalmar.

Kontakt
För information om tjänsten:
Karin Adriansson, konservator,
karin.adriansson@kalmarlansmuseum.se,  0480-45 13 74

Stina Damberg, konservator, stina.damberg@kalmarlansmuseum.se,   0480-45 13 51

Lars Einarsson, Enhetschef, lars.einarsson@kalmarlansmuseum.se, 0480-45 13 50

Facklig representant:
Eva-Lena Holmgren, DIK,
eva-lena.holmgren@kalmarlansmuseum.se, 0480-45 13 14

Varaktighet, arbetstid
Heltid 100 %, visstidsanställning 1 ½ år med möjlighet till förlängning.

Lön och tillträde
Individuell lönesättning, ange gärna löneanspråk i ansökan. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Din ansökan med CV skickar du till ansokan@kalmarlansmuseum.se, ange ref. Arkeologisk konservator i ämnesraden. Välkommen med din ansökan senast den 1/5.