Butikspersonal vid Eketorps borg (5 tjänster)

Kalmar läns museums vision är: Kulturarv i vardagen - berikar och berör! Visionen är viktig för oss och vi belyser den i hela vår verksamhet. Kalmar läns museum är en stiftelse och har som kulturinstitution ett regionalt uppdrag att arbeta med kulturarvsfrågor.

Vi arbetar inom flera olika verksamhetsområden: arkeologi, byggnadsvård, kulturmiljöpedagogik och utställningar, samlingsförvaltning, Regalskeppet Kronan och Eketorps Borg. Vi är 85 tillsvidareanställda och ca 20 visstidsanställda medarbetare. Eketorps Borg på södra Öland, är en utgrävd och rekonstruerad fornborg som drivs av Kalmar Läns Museum. Borgen är ett av Ölands populäraste besöksmål där järnålder och medeltid levandegörs under sommarhalvåret med hjälp av prova-på aktiviteter, rekonstruktioner, olika typer av visningar, och rollspel. I entrébyggnaden finns en butik som säljer souvenirer, böcker, historiska repliker, men också korv, kaffe, godis och glass.

Dina arbetsuppgifter som butikspersonal
Vi söker butikspersonal till Eketorps borg på södra Öland. I arbetet ingår att ta betalt för inträde och sköta försäljning av butiksvaror och kioskvaror, svara på frågor om Öland och informera om borgen och verksamheten, plocka upp varor, hålla ordning i butik och lager, städning av butik, kontor, museum och toaletter samt övriga allmänna butikssysslor.

Placeringsort är Eketorps borg på södra Öland, 6 mil från Kalmar.

Utbildning/erfarenhet
Vi söker dig som har fyllt 18 år, har kassavana och tidigare erfarenhet från serviceyrke. Du är en person som känner ansvar för ditt arbete och har ett gott ordningssinne. Du är en glad och öppen person som är mycket serviceinriktad och gillar att träffa människor. Vissa kunskaper i engelska är en förutsättning, tyska en merit liksom andra språkkunskaper. Du bör även vara stresstålig och tycka om att arbeta i ett högt tempo. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetstid/Varaktighet
Tidsbegränsad anställning mellan 18 juni-12 augusti heltid (100 %). Schemalagd arbetstid. Arbete på helger och kvällar ingår i tjänsten. Obligatorisk utbildning sker under vecka 24. Timlön med individuell lönesättning.

Kontaktinformation
För information om tjänsten:
Annette Kronlund, Borgchef, annette.kronlund@kalmarlansmuseum.se, 0706–729 420
Gabriella Johansson, Borgchef, gabriella.johansson@kalmarlansmuseum.se, 0706–729 425

Facklig representant:
Michael Fredriksson, Kommunal, michael.fredriksson@kalmarlansmuseum.se, 0480-45 13 19

Ansökan
Din ansökan med CV skickar du till ansokan@kalmarlansmuseum.se, ange referens ”Butikspersonal vid Eketorps borg”. Välkommen med din ansökan senast 25 februari.