Textilkonservator

Kalmar läns museum
Kalmar läns museums vision är: Kulturarv i vardagen - berikar och berör! Visionen är viktig för oss och vi belyser den i hela vår verksamhet. Kalmar läns museum är en stiftelse och har som kulturinstitution ett regionalt uppdrag att arbeta med kulturarvsfrågor. Vi är ett offensivt museum som har flera framgångsrika år bakom oss och som nu blickar framåt för att möta dagens och morgondagens utmaningar. Vi arbetar ständigt med att locka fler besökare och nå nya målgrupper genom att utvecklas både regionalt, nationellt och internationellt. Vi arbetar inom fem olika verksamhetsområden, Arkeologi, Marinarkeologi, Byggnadsvård, Kulturmiljöpedagogik/utställningar, Arkiv/Bibliotek/Samlingar/Konservering och Eketorps Borg som besöksmål. Därutöver har vi Kanslienheten som fungerar som intern service och Marknadsenheten som består av kafé, reception och marknadsinformation. Totalt är vi 80 tillsvidareanställda och ca 20 visstidsanställda medarbetare.

Konserveringsverksamheten består idag av en textilkonservator och en antikvarie samt två kulturhistoriska/arkeologiska konservatorer. Tillsammans utför vi konservering inom och utanför huset för Kalmar läns museum. Arbetet är uppdragsfinansierat och utförs på uppdrag av kund och/eller i projekt.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som vill ansluta dig till vårt härliga gäng och som har en god organisations- och samarbetsförmåga. Vi söker dig som vill skapa en god kundrelation och nya möjligheter för nya marker. Arbetsuppgifterna är att tillsammans med dina nya kollegor arbeta med aktiv konservering av främst kyrklig textil, ibland även dräkt och konst, upprätta åtgärdsprogram och göra kostnadsberäkningar samt rapportskrivning och dokumenterande fotografering. I och med arbetets karaktär kommer du att ha kundkontakt, dels i form av offertskrivningar och anbud men till stor del personlig kontakt i och med inventeringar och föremålsbesiktningar som sker ute på plats.

Personlig profil/Utbildning
Du har en akademisk examen inom konservering med inriktning textil. Du har relevant datorvana och då framförallt i Word där vi gör rapportskrivning och åtgärdsprogram samt Excel där offerter och kostnadsberäkningar görs. Vi vill att du har en bra organisationsförmåga och har lätt för att kommunicera på svenska i tal och skrift. Du är van vid fotografering och enklare digital bildbehandling. Då resor, ibland även övernattning, förekommer i tjänsten krävs körkort B.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med och studier om kyrklig textil, arkeologisk textil och konservering av andra material. Vi ser det även som meriterande om du har arbetat tidigare i projekt, vilket innebär arbete med att följa projektplan, arbeta mot uppsatta mål och deadlines.

Tjänsten är tillsvidare på 100 % med placering på Kalmar läns museum i Kalmar.

Kontakt
För information om tjänsten:
Evelina Sand, Textilkonservator, arbetsledare

evelina.sand@kalmarlansmuseum.se, 0480-45 13 61

Lars Einarsson, Enhetschef
lars.einarsson@kalmarlansmuseum.se, 0480-45 13 50

Facklig representant:
Eva-Lena Holmgren, DIK,
eva-lena.holmgren@kalmarlansmuseum.se, 0480-45 13 14

Varaktighet, arbetstid
Tillsvidare, heltid 100 %.

Lön och tillträde
Enligt överenskommelse

Ansökan
Din ansökan med CV skickar du till
ansokan@kalmarlansmuseum.se, ange ref. Textilkonservator i ämnesraden. Välkommen med din ansökan senast den 25 februari.