Vaktmästare på Eketorps borg

Kalmar läns museums vision är: Kulturarv i vardagen - berikar och berör! Visionen är viktig för oss och vi belyser den i hela vår verksamhet. Kalmar läns museum är en stiftelse och har som kulturinstitution ett regionalt uppdrag att arbeta med kulturarvsfrågor.

Vi arbetar inom flera olika verksamhetsområden: arkeologi, byggnadsvård, kulturmiljöpedagogik och utställningar, samlingsförvaltning, Regalskeppet Kronan och Eketorps Borg. Vi är 85 tillsvidareanställda och ca 20 visstidsanställda medarbetare. Eketorps Borg på södra Öland, är en utgrävd och rekonstruerad fornborg som drivs av Kalmar Läns Museum. Borgen är ett av Ölands populäraste besöksmål där järnålder och medeltid levandegörs under sommarhalvåret med hjälp av prova-på aktiviteter, rekonstruktioner, olika typer av visningar, och rollspel. I entrébyggnaden finns en butik som säljer souvenirer, böcker, historiska repliker, men också korv, kaffe, godis och glass.

Dina arbetsuppgifter
Som vaktmästare på Eketorps borg på södra Öland har du bland annat hand om renhållning, inköp, service och underhåll av fastighet och mark samt iordningsställande av borgen före/efter säsong och inför varje evenemang som hålls här. Du kommer även att fungera som stöd till personalen i butik och borg vilket innebär kassatjänst och i viss utsträckning medverka i besöksverksamheten och pedagogiska program. Viss djurskötsel ingår också. Arbetsuppgifterna kräver stor flexibilitet, lyhördhet och en förmåga att byta tempo snabbt. Varje dag står vi inför nya utmaningar när vi möter besökarna.

Placeringsort är Eketorps borg på södra Öland, 6 mil från Kalmar.

Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som gärna har arbetat som vaktmästare, fastighetsskötare eller liknande. Då Eketorps borg ligger 6 mil från Kalmar, på södra Öland behövs tillgång till egen bil och körkort. Du ska ha vana att köra bil med släp då sådana uppdrag förekommer. Att du är social och serviceinriktad är en självklarhet liksom att inte vara rädd för att rycka in där det behövs. Du kommer dagligen möta besökare så ett gott värdskap är ett måste. Du är en händig fixare och van att arbeta självständigt. Samtidigt har du lätt för att samarbeta och arbeta i grupp för att kunna leverera en bra upplevelse till besökarna.

Arbetstid/Varaktighet
Tjänsten är 100 % 16/4 - 31/8 och 80 % 1/9 - 7/10. Arbetet sker i huvudsak dagtid på vardagar men helg- och kvällstid kan förekomma.  

Kontaktinformation
För information om tjänsten:
Annette Kronlund, Borgchef, annette.kronlund@kalmarlansmuseum.se, 0706–729 420
Gabriella Johansson, Borgchef, gabriella.johansson@kalmarlansmuseum.se, 0706-729 425

Facklig representant:
Michael Fredriksson, Kommunal,
michael.fredriksson@kalmarlansmuseum.se, 0480-45 13 19

Ansökan
Din ansökan med CV skickar du till ansokan@kalmarlansmuseum.se, ange referens ”Vaktmästare Eketorps borg”. Välkommen med din ansökan senast 2 april. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut så skicka in din ansökan så fort som möjligt.