29 augusti 2018

Allt klart inför Bötterumsmässan 2018

Nu är allt klart inför Sydöstra Sveriges största mässa på tema byggnadsvård, trädgård och hantverk!

Var kan man samma dag lära sig allt om fönsterrenovering, gärdesgårdsbyggande, rödfärgskokning och gamla kulturväxter och samtidigt få se och köpa härligt hantverk? Svaret är Bötterumsmässan på vägen mellan Ålem och Högsby den 1 september. Där samlas denna dag ett 60-tal utställare för att locka besökare från när och fjärran.

Förra året kom ca 2500 besökare och nu hoppas vi locka ännu fler, säger Liselotte Jumme, projektledare på länsmuseet.
Allt det som mässan handlar om är också en del av ett hållbart samhälle;  att återbruka, att använda miljövänliga material, att odla och att lära sig mer om traditionellt hantverk. Detta ligger i tiden nu när vi vill leva mer hållbart och allt som gäller byggnadsvård, trädgård och hantverk är verkligen populärt just nu. Därför är också mässan en del av Kalmarsundsveckan eller Hållbarhetsveckan som den ibland kallas.
Under dagen kan man få veta mer om sina gamla tapeter av länsmuseets tapetexpert, lära sig att ympa fruktträd och få sina äpplen sortbestämda, se hur takspån tillverkas, köpa byggnadsvårdsprodukter och få råd om rosor och pelargoner. Plåtslagare finns på plats liksom murare, snickare och många slöjdhantverkare som arbetar med textil och trä.  Och mycket, mycket mer!

Bötterumsmässan anordnas av länsmuseet i samarbete med Kalmar läns hembygdsförbund och Långemåla hembygdsförening och stöds av bidrag från Länsstyrelsen Kalmar län.

Låter detta spännande? Kontakta Liselotte Jumme, Kalmar läns museum eller Dea Carlsson, Långemåla hembygdsförening för mer information. Och välkommen till mässan!

Liselotte Jumme liselotte.jumme@kalmarlansmuseum.se 070-398 38 04
Dea Carlsson dea.carlsson@me.com 070-259 15 82