Intranät
Den här sidan använder webbplatskakor för att föra statistik. Om du godkänner användandet av kakor kan du fortsätta använda webbplatsen annars ska du stänga ner sidan. Acceptera
Restaurang & Kafé Ångkvarnen Kontakta oss Öppettider

Lars Einarsson är Årets Sherpa

Motiverigen löd:

Denna fantastiska kulturentreprenör och marinarkeolog har vigt stora delar av sitt liv till detta unika projekt. Han har, tillsammans med sina kollegor, sedan tidigt 1980-tal utgrävt och forskat på Regalskeppet Kronan. De har under årens lopp bärgat mer än 30 000 fynd, bl a Sveriges största guldmyntskatt och Kronan är idag världens största marinarkeologiska utgrävning och satt Kalmar på världskartan. Den magnifika utställningen på Länsmuseet lockar årligen många turister och bidrar stort till regionen och besöksnäringen.

Priset delas ut av Pontuz Löfgren AB.

Kommentera

BarometernÖstranLänsförsäkringarKalmar energiElectrolux Home KalmarLiljas BilLenandersÄngsbackens handelsträdgårdHandelsbanken

Besöksadress: Skeppsbrogatan 51, Ångkvarnen
Postadress: Box 104, 391 21 KALMAR