Intranät
Den här sidan använder webbplatskakor för att föra statistik. Om du godkänner användandet av kakor kan du fortsätta använda webbplatsen annars ska du stänga ner sidan. Acceptera
Restaurang & Kafé Ångkvarnen Kontakta oss Öppettider

Offerplatsen i Löt. Arkeologisk förundersökning 2012

Inför en planerad utökning av den befintliga vindkraftparken vid Stora Haglunda, Löt socken på Öland, genomförde Kalmar läns museum en arkeologisk förundersökning inom det avgränsade området för verk 7. Då det under den särskilda utredningen som genomfördes 2011 påträffades en bronsyxa från äldsta bronsålder beslutade Länsstyrelsen i Kalmar att all fortsatt exploatering på platsen skulle föregås av en arkeologisk förundersökning. Då det kunde fastställas att den påträffade typen av yxa normalt hittas i våtmarksdepåer fanns misstanke om att fyndplatsen kunde röra sig om en eventuell offerplats.

Kommentera

BarometernÖstranLänsförsäkringarKalmar energiElectrolux Home KalmarLiljas BilLenandersÄngsbackens handelsträdgårdHandelsbanken

Besöksadress: Skeppsbrogatan 51, Ångkvarnen
Postadress: Box 104, 391 21 KALMAR