Intranät
Den här sidan använder webbplatskakor för att föra statistik. Om du godkänner användandet av kakor kan du fortsätta använda webbplatsen annars ska du stänga ner sidan. Acceptera
Restaurang & Kafé Ångkvarnen Kontakta oss Öppettider

Premiär för nya utställningen Energismart

Nu har den nya vandringsutställningen Energismart – energieffektivisering av gamla hus invigts. Ett 50-tal besökare minglade och åt energikakor då utställingen invigdes den 27 november. Museichef Örjan Molander pratade om länsmuseets uppdrag att arbeta med aktuella samhällsfrågor, länsantikvarie Birgitta Eriksson pratade om hållbar utveckling och vd:n på Kalmar Energi Anna Karlsson poängterade vikten av att ta hand om de gamla husen som en miljöinsats.

Efter invigningen hölls en föreläsning om varsam energieffektivisering av bebyggelseantikvarie Liselotte Jumme.

”Vi får så många frågor om hur man kan spara energi i ett gammalt hus samtidigt som vi ser många misslyckade renoveringar och ombyggnader där man exempelvis byter till fönster som inte passar till huset eller tilläggsisolerar på ett ovarsamt sätt”, säger Liselotte Jumme, chef för bebyggelseenheten på länsmuseet.

Utställningen handlar om varsam energieffektivisering – om hur du kan spara energi utan att förstöra det som är kvaliteterna med ditt hus. För de flesta hus är fint designade produkter även om de är från 1950-eller 1970-talet. Utställningen vill få besökaren att fundera kring energisparande och sitt hus ur några olika perspektiv. Energismart – energieffektivisering av gamla hus,  är en ny vandringsutställning på ett mycket aktuellt tema som berör alla fastighetsägare.

Välkomna att ta del av utställningen!

Kommentera

BarometernÖstranLänsförsäkringarKalmar energiElectrolux Home KalmarLiljas BilLenandersÄngsbackens handelsträdgårdHandelsbanken

Besöksadress: Skeppsbrogatan 51, Ångkvarnen
Postadress: Box 104, 391 21 KALMAR