Genom att använda webbplatasen godkänner du vår användning av webbplatskakor. Jag godkänner! | Vad är webbplatskakor?

25 aug 2015

Snart är det efterlängtade höstprogrammet här!

Tjuvkika på de två första programpunkterna redan nu!

Vi håller som bäst på att snickra ihop de sista programpunkterna i vårt härliga höstprogram. Men två godsaker kan vi bjuda på redan nu:

Onsdag 2 september kl 18.00:

Vernissage för fotoutställningen Proud People

Med fotograf Jan Dahlqvist

Tjuvstart på Kalmarsund Pride! Vernissage för fotoutställningen Proud People - En odyssé bland stolta människor av fotografen Jan Dahlqvist som medverkar vid invigningen och berättar om sina tankar kring bilderna.

Jan Dahlqvist reste runt i flera år och fotograferade människor på nattklubbar, tatueringsmässor och privata fester. Med sina bilder av personer som ofta lever i utkanten av normsamhället, vill han få oss att sluta häpna och fördöma och i stället se människor som de är. Han fascineras av nakenhet – kroppar och hud – men också av nakenhet i betydelsen oförställdhet. I utställningen finns flera bilder som aldrig tidigare visats.

Vernissage onsdagen den 2 september kl 18.00. Fri entré från 17.30. Ingen föranmälan.

Utställningen visas på Kalmar läns museum 2 – 28 september 2015.

Onsdag 9 september kl 18.00-19.30:

Hen som lever får se

Med Mikael Almén, expert på jämlikhets- och rättighetsfrågor

En betraktelse över HBTQ-liv och heteronormativitet då, nu och i framtiden med Mikael Almén, expert på jämlikhets- och rättighetsfrågor, tillika före detta Kalmarit. Mikael Almén tar med oss på en historisk tillbakablick och ger oss utblickar över framsteg och bakslag i Sverige och världen genom tiderna. Obs! Fri entré, men föranmälan på 0480-451300 eller reception@kalmarlansmuseum.se. Begränsat antal platser.

Varmt välkommen!

Sidan uppdaterades 22 juni 2016 klockan 11.51