Intranät
Den här sidan använder webbplatskakor för att föra statistik. Om du godkänner användandet av kakor kan du fortsätta använda webbplatsen annars ska du stänga ner sidan. Acceptera
Restaurang & Kafé Ångkvarnen Kontakta oss Öppettider

Vet du vem kapten Karlsson var?

På uppdrag av Kalmar kommun har bebyggelseenheten på länsmuseet tagit fram en kulturhistorisk utredning för området Karlssons äng. Här kan du bland annat läsa om de hus som idag finns utmed Kapten Karlssons väg och om vem kapten Karlsson var som gett namn åt gatan och platsen. Det var också i ett uthus på en av fastigheterna utmed Kapten Karlssons väg som produktionen av Abrahamssons berömda isterband startade. I kväll 2 februari håller Kalmar kommun ett informationsmöte om planerna för Karlssons äng på Glasverandan.

Ladda ner

pdf 3,204 kB

Kommentera

BarometernÖstranLänsförsäkringarKalmar energiElectrolux Home KalmarLiljas BilLenandersÄngsbackens handelsträdgårdHandelsbanken