Genom att använda webbplatasen godkänner du vår användning av webbplatskakor. Jag godkänner! | Vad är webbplatskakor?

8 apr 2015

Vimmerby folkhögskola erbjuder i samarbete med Museiarkeologi Sydost/Kalmar Läns Museum helgkursen Forntida Landskap

Forntida Landskap 9-10/5

Denna kurs ger dig några intensiva dagar i fornlämningarnas värld där syftet är att ge dig grundläggande kunskaperna att “läsa landskapet” och med främsta inriktning på sten-, brons- och järnåldern.

Vi ger dig grundläggande information om hur du själv finner information om fornlämningar, ortnamn, kartor och arkiv mm. Vi beger oss ut i landskapet för att studera redan kända fornlämningar, men också göra försök att under helgen hitta “nya” sedan tidigare helt okända fornlämningar! Inga förkunskaper krävs!

Kursansvariga är:
Fil. lic. Arkeolog och Kulturgeograf Michael Dahlin
Doktorand, Antikvarie Kenneth Alexandersson

09:00 Introduktion och teori
17:00 Avslutning
08:00 Exkursion
16:00 Avslutning
OBS: Ca tider för sluttider bägge dagarna.

Kurskostnad:

Material, utrustning samt kost ingår. 1380:- .
Önskar man övernattning erbjuder vi det för 350:-/per person
Frukost samt sänglinne/handdukar ingår.

Frågor

Vid frågor gällande praktisk information kontaktar ni Agnetha Kinell konferens & kortkurskoordinator.
0492-14304 alternativt via e-post agnethaki@ltkalmar.se
Frågor gällande kursens innehåll ställer ni till Michael Dahlin via e-post arkeologen@telia.com

Sista anmälningsdag

Senast den 29 april vill vi ha er anmälan.
OBS! Begränsat antal platser!
Anmälningsblankett

Sidan uppdaterades 22 juni 2016 klockan 11.51