Intranät
Den här sidan använder webbplatskakor för att föra statistik. Om du godkänner användandet av kakor kan du fortsätta använda webbplatsen annars ska du stänga ner sidan. Acceptera
Restaurang & Kafé Ångkvarnen Kontakta oss Öppettider
Meny

Skapande skola

Arbeta inom Skapande skola med Kalmar läns museum

Tillsammans med oss kan ni göra projekt både på museet och i skolans närmijö.

Museet har två besöksmål, museet i Kalmar och Eketorps fornborg på södra Öland. Här finns spännande utställningar, upplevelser och pedagogiska program för såväl stora som små. Men ni gör gärna projekt i er närmiljö genom kulturmiljöpedagogiken.Den pedagogiska metoden bygger på ett nära samarbete i undervisningen och involverar förutom ämnet historia alla andra ämnen som hör livet till. Utgångspunkten är den lokala historien och hur den har påverkats av världen utanför t.ex genom tidsresor.

Genom skolans huvudman/din förvaltning går det att söka medel för att arbeta med kultur och skapande verksamhet i skolundervisningen. Medel ska sökas senast februari för projekt och program kommande läsår. Prisuppgifterna gäller kostnad per elev. Moms och reseersättning tillkommer.

Mer info: www.kulturradet.se

Vi arbetar vi gärna med din skola och presenterar här några idéer att jobba utifrån. Alla program kan anpassas för din skola och kommun. För vissa program rekommenderar vi fortbildning för berörda lärare. Vid stort intresse kan program bli fullbokade. 

Hör av dig om du har egna idéer till samarbete!


Ladda ner: Skapande skola med Kalmar läns museum 2017-2018 pdf 3,353 kB

Ladda ner: Specialerbjudande för skolor i Torsås kommun pdf 187 kB


BarometernÖstranLänsförsäkringarKalmar energiElectrolux Home KalmarLiljas BilLenandersÄngsbackens handelsträdgårdHandelsbanken

Besöksadress: Skeppsbrogatan 51, Ångkvarnen
Postadress: Box 104, 391 21 KALMAR
Telefon: 0480 - 45 13 00 (växel)

Drivs med ProcessWire