Barnkalas

Välj bland följande kalas:

Mysteriet med den försvunna skatten, för barn 6-8 år

Ett mysterium har inträffat på Kalmar läns museum. En av de berömda myntskatterna från Regalskeppet Kronan tycks ha blivit stulen. Eller är det bara ett bus från ett av museets spöken? Finns spöken verkligen? Kommissarie Blomkvist kallas in för att reda ut det hela. Men kommissarien behöver hjälp...

Tid: Ca 1 h och 45 min.

Mysteriet med den försvunna boken, för barn 7-10 år (För läskunniga barn)

Museichefen har hittat ett mystiskt brev på sitt skrivbord. Det handlar om en undangömd bok som museichefen trodde att han slarvat bort och gärna vill ha tillbaka. Men för att få reda på var boken är gömt någonstans måste ett antal ledtrådar lösas. Kommissarie Blomkvist kallas in för att lösa fallet. Var finns boken och vem har gömt den? Men som vanligt klarar hon det inte på egen hand utan ber i största hemlighet barnen om hjälp.

Tid: Ca 1 h och 45 min.

Målarkalas med Jenny Nyström 4-7 år.

På det här kalaset får barnen träffa konstnärinnan Jenny Nyström (1854-1946). Hon visar sina konstverk, läser sagor och hjälper barnen att skapa egna tavlor. Vi avslutar kalaset med födelsedagsfika och vernissage.

Jenny berättar:
”Jag var ganska busig och livlig när jag var sådär liten som ni är. Ibland gjorde jag bus som jag inte vågade tala om för mina föräldrar. Mitt emot vårt hus låg en gammal kyrkogård. Där brukar jag leka ibland. Det fick jag naturligtvis inte. Men jag kunde inte låta bli. Modigt balanserade jag på plankor över nygrävda gravar och en gång snubblade jag och föll ner i en grav och slog mig illa. Mina bröder fick komma och hjälpa mig upp.

Tänk på:

  • Att inte vara för finklädd. Alla får låna målarrock med det kan ändå komma färg på kalaskläderna.
  • Att du får med dig en vacker nymålad tavla hem som inte har torkat färdigt.

Tid: Ca 2 timmar.

 

Välkommen på barnkalas!

Vad ingår?

  • Skattjakt/målning med staffli med en av våra värdar.
  • Pannkakor eller Korv + 1 Mer.
  • Glassbåt.
  • Godispåse.
  • Värd/värdinna.
  • Present till födelsedagsbarnet.
  • Inbjudningskort.
  • Kaffe till 2 föräldrar.

Två föräldrar måste närvara under hela kalaset, dessa föräldrar har fri entré till museet och bjuds även på kaffe under tiden barnen äter. Medföljande föräldrar har fri entré.

Bokningsbara dagar är onsdagar från kl. 16-20 (kalaset måste börja senast kl. 18), lördagar och söndagar är bokningsbara från kl. 11.

Pris: Jenny Nyström 180 kr/barn, övriga kalas 160 kr/barn. Gruppen kan bestå av mellan 5-15 barn. Jenny Nyström kalaset max 12 barn. Dock betalning för minst 8 barn.

För frågor och bokningar, ring 0480-45 13 00 eller maila event@kalmarlansmuseum.se

Så här tycker några av våra gäster:

Tack för ett jättetrevligt, mycket välplanerat kalas hos er i dag.

Suverän värdinna som tog hand om gruppen på ett mycket proffsigt sätt!