Coronaviruset Covid-19

  Kalmar läns museum är öppet och om du är symptomfri är du välkommen hit för att besöka utställningar, butiken, restaurangen eller delta på föreläsningar eller/och andra aktiviteter. Även vid minsta sjukdomssymptom, ber vi dig att stanna hemma till dess att du är helt frisk.

  Från och med den 23 december har vi infört besöksrestriktioner på grund av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer. Vi sänker bland annat antalet gäster vi tar in i byggnaden samtidigt, från 360 till 170 personer. För att minimera trängsel i restaurangen har vi anvisade platser. Sällskap får fortsatt vara högst 8 personer. I övrigt, följ skyltning och personalens anvisningar.

  Vi vill att alla ska känna sig så trygga som möjligt under sitt besök hos oss. Vi följer de rekommendationer som myndigheter och branschråd ger och har anpassat vårt arbetssätt och våra riktlinjer för att minska smittspridning av coronaviruset. Vi har kö-markeringar på golven samt handsprit och tvättmöjligheter på flera platser i huset.

  Varmt välkommen!

  Vaccinationsbevis

  Du behöver inte visa vaccinationsbevis när du besöker Kalmar läns museum då vi inte anordnar arrangemang med fler än 100 besökare.