Mästerliga metaller – traditionerna, symbolerna och tillverkarna

Boka ett besök som garanterat sätter guldkant på tillvaron! I utställningen Mästerliga metaller får ögat njuta av föremål som glimmar och av mästerligt hantverkskunnande. Er guide berättar om föremål, traditioner, symboler och metallhantverkare nu och då. Allt har en koppling till de fantastiska metallföremål som finns och har funnits i våra kyrkor och som är en viktig del av vårt kulturarv. Vi visar ett trettiotal unika, kyrkliga metallföremål från länsmuseets samlingar samt ett par inlånade. Många av dem visas nu för första gången!

Efter visningen finns tid att fördjupa sig på egen hand i utställningen. Om ni önskar finns det möjlighet att boka en riktigt god lunch eller ljuvlig gofika i samband med besöket.

Erbjudande

En guidad visning kostar 795 kr för en grupp upp till 30 personer. Visningen tar cirka 30 minuter. I priset ingår även entré till museets övriga utställningar som ni besöker på egen hand.

I samband med besöket erbjuder vi förmånliga priser på lunch och fika i museets restaurang och kafé med 10% rabatt på hela sortimentet. Givetvis har vi också fikaalternativ eller goda smörgåsar. 

Boka

Anmäl er via till museets reception via reception@kalmarlansmuseum.se eller 0480-45 13 00. Ange förening, kontaktperson, fakturaadress, referensnummer, dag och tid för när ni önskar att besöka oss och om ni vill äta eller fika.

Guidade visningar är bokningsbara alla dagar i veckan från 16 februari till 31 december 2023.