onsdag 20 april kl. 18:00 - 19:30

”Älskade lilla Maggie” – Brevväxlingen mellan systrarna Mary och Maggie Stephens på Huseby

Boka och upplev på plats

Med Malin Lennartsson, docent i historia och prefekt för Institutionen för kulturvetenskaper, fakulteten för konst och humaniora på Linnéuniversitetet.

På Huseby bruk föddes tre systrar inom loppet av två år. Florence, Mary och Maggie Stephens. Florence är kanske den mest omtalade – hon svindlades på mångmiljonbelopp på 1950-talet. Men småsystrarna Mary och Maggies levnadsöden är minst lika berörande. Malin Lennartsson har studerat de tusentals brev som systrarna skrivit till andra och till varandra genom livet. Fram växer en bild av två systrar och den tid och miljö de levde i. Det handlar om resor, nöjen och visiter; om decennielånga, romantiska relationer som mest utspelade sig i brev, om äktenskap och skilsmässa. Om svårigheten i att hitta en mening i tillvaron, men också om det som ger glädje och mening åt livet.

Pris: 140 kr
Med Årskort: 90 kr

FLER EVENEMANG PÅ MUSEET

Fram till den 31 maj 2022 visar vi utställningen Hemligheten som bygger på Kalmarkonstnären Jan Nordströms bok med samma namn. Utställningen handlar om psykisk hälsa och om vikten av att hitta en egen plats där man kan samla kraft och hämta livsmod de dagar då livet känns svårt. I boken Hemligheten berättar Jan i ord och bild om hur en vän tog honom till just en sådan plats och om hur han där fann en fristad från oro och ångest. Flera av vårens programpunkter handlar just om psykisk hälsa och om hur vi på olika sätt kan främja ett gott mående.

KOM NYFIKEN OCH HUNGRIG

Slipp laga middag och kom till ditt favoritmuseum med Restaurang & kafé Ångkvarnen. Onsdagkvällar, då vi har evenemang, har museet öppet till kl.20:00 och restaurangen till kl.18:00. Passa på att göra en mysig aktivitet mitt i veckan, med en härlig kväll på Kalmar läns museum. Alla utställningar är öppna och i restaurangen serveras dagens soppa med bröd från kl.16:00. Även ostsmörgåsar, pannkakor och go’fika finns att välja mellan.

Föreläsning i Kronansalen: Bland sjåare, skeppare och studenter

Jean Baptiste Bernadotte - mannen från Pau

Fler evenemang på museet: