Evenemanget har redan varit!

onsdag 23 mars kl. 18:00 - 19:30

Bengans avskedskonsert

Boka och upplev på plats

Under en och en halv timme blandas anekdoter med musik

Bengt Engqvist startade sin musikaliska karriär i Kalmar på 1950-talet och avslutar den nu på Kalmar läns museum. Där kommer han att berätta minnen och anekdoter från 67 års musikkarriär och naturligtvis spela vibrafon tillsammans med Sonnys Boys.

Engqvist började som 14-åring och cyklade med dragspel på kalas, samt debuterade som saxofonist samma år på IOGT/NTO;s lokal på Strömgatan. Först spelade han i Janne Danseus orkester som vibrafonist och skolades sedan i Moppe Eklunds, som spelade fem dagar i veckan under åtta års tid.
1964 flyttade han till Gotland efter ett engagemang där. Han har spelat med många av de stora som Ernie Englund, Lars Gulin, Gunnar Siljabloo och Arne Domnerus, samt med sångerskor som Lill-Babs och Meeta Roos. Han var med i Gotländska Jazzlaget i 40 år, med musiker i Gotlandsmusiken.

Sonnys Boys startades av Sonny Svensson och Janne Fahl 1996 men alla i bandet har spelat i andra konstellationer mycket längre än så. De är väl kända av Kalmarpubliken inte minst från sina återkommande jazzcaféer. Numera består bandet av Sonny Svensson, trummor och sång, Lennart Skagne, saxofoner, Sven-Olof Johansson, tenorsaxofon, Denny Dovert, trombon, Sven Axelsson, piano, Kjell Arvidsson, bas och Pontus Rubin, gitarr.

I föreställningen ingår en kortare paus.

Pris: 150 kr

Plats: Restaurang & kafé Ångkvarnen, plan 4.
Kom gärna tidigare och köp dig något gott att äta och dricka. Njut till exempel av vår goda onsdagssoppa med bröd. Även ostsmörgåsar, pannkakor och go’fika finns att välja mellan.
Köket stänger kl.18:00. Baren har dock öppet under hela föreställningen.

Varmt välkommen!

SPORTLOV: Hjärtekul! – Workshop med hjärtligt pyssel inspirerat av Raine & Gunilla

STADSVANDRING: Från brunn till flaska – ölbryggning i Kalmar genom tiderna

Fler evenemang på museet: