onsdag 11 maj kl. 18:00 - 19:30

BERÄTTARKVÄLL: Vi å de våe – sanna och osannolika berättelser från Hulterstad

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Med Bosse Nilsson, reporter på P4 Kalmar och huvudförfattare till sockenboken ”Vi å de våe” och Carl-Johan Sigvardsson, Hulterstad.

I sockenboken Vi å de våe speglas 1900-talet i Hulterstads socken. Här berättas om händelser och människoöden som nu träder fram för eftervärlden. Berättelserna är glädjande och tragiska, sanna och osannolika. I boken finns också sådant som sockenborna berättade om förr. Inte sällan spelar havet, eller sjön, en viktig roll i historierna. Det mesta är sant, men boken väjer inte för skvaller och den humor som alltid verkar ha funnits i bygden. Under den här berättarkvällen återger Bosse Nilsson och Carl-Johan Sigvardsson ett urval av berättelserna från boken. Tillsammans med många äldre bilder, bjuds åhörarna på en fyllig inblick i hur livet i Hulterstads socken tedde sig förr.

Bosse Nilsson är huvudförfattare, men texter och idéer har kommit från redaktionsgruppen Eva Sahlén, Willy Fredriksson, Carl-Johan Sigvardsson, Gösta Nilsson, Olle Selinus och Bosse Ohlsson.

Se evenemanget när det äger rum på Kalmar läns museum: 140 kr
Med Årskort: 90 kr
Livestream (även repris): 75 kr

Då vi under pandemin har byggt om Kronansalen till TV-studio, finns numera plats för 52 sittande personer i stället för tidigare 85. Vi rekommenderar att du som vill gå på föreläsning på det traditionella sättet bokar i god tid. Till de digitala sändningarna finns det däremot förstås obegränsat med plats! Varje programpunkt varar mellan 1 och 1,5 timme där inget annat anges.
Varmt välkommen i vår – hit till museet eller via din skärm hemma hos dig!

FLER EVENEMANG PÅ MUSEET

Fram till den 31 maj 2022 visar vi utställningen Hemligheten som bygger på Kalmarkonstnären Jan Nordströms bok med samma namn. Utställningen handlar om psykisk hälsa och om vikten av att hitta en egen plats där man kan samla kraft och hämta livsmod de dagar då livet känns svårt. I boken Hemligheten berättar Jan i ord och bild om hur en vän tog honom till just en sådan plats och om hur han där fann en fristad från oro och ångest. Flera av vårens programpunkter handlar just om psykisk hälsa och om hur vi på olika sätt kan främja ett gott mående.

KOM NYFIKEN OCH HUNGRIG

Slipp laga middag och kom till ditt favoritmuseum med Restaurang & kafé Ångkvarnen. Onsdagkvällar, då vi har evenemang, har museet öppet till kl.20:00 och restaurangen till kl.18:00. Passa på att göra en mysig aktivitet mitt i veckan, med en härlig kväll på Kalmar läns museum. Alla utställningar är öppna och i restaurangen serveras dagens soppa med bröd från kl.16:00. Även ostsmörgåsar, pannkakor och go’fika finns att välja mellan.

Pris: 140 kr på plats, 90 kr med årskort, 75 kr digitalt.

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Se vad som händer på museet idag.

STADSVANDRING: Från brunn till flaska – ölbryggning i Kalmar genom tiderna

Stadsvandring till fots med guide: Bland sjåare, skeppare och studenter

Fler evenemang på museet: