Evenemaget har redan varit!

onsdag 23 januari kl. 18:00 - 20:00

Berättelser från en fattigkyrkogård

FULLBOKAT!

Med Cecilia Ring, arkeolog, Kalmar läns museum

Under asfalten på Esplanaden i Kalmar döljer sig Sankta Gertruds kyrkogård där människor har begravts från medeltiden och fram till 1870-talet. Kyrkogården har tidvis varit en plats där de allra fattigaste och sjuka har vigts till den sista vilan och ofta refererar man till den som pest- och kolerakyrkogård. Arkeologiska undersökningar genomfördes häromåret i samband med att Kalmar vatten bytte ut sitt ledningsnät. Ungefär 60 gravlagda har dokumenterats; från små barn till vuxna. Analyser av skelett visar att många lidit av svält och haft en mycket dålig tandstatus. Under kvällen ger Cecilia Ring en bild av de döda, främst med utgångspunkt från benmaterialet. 

Boka och betala din biljett själv direkt på nätet, www.kalmarlansmuseum.se/bokning  eller i vår reception. Tillval: Njut av en värmande tallrik soppa på Restaurang & Kafé Ångkvarnen före eller efter föredraget! Inklusive bröd, vatten, kaffe på maten. Tillägg: 95 kronor.

Besök vår restaurang!

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

Pris: 75 kr med årskort, 125 kr utan.

Plats: Kronansalen


Se vad som händer på museet idag.

En sagolik historia 26/1

Visning av ett unikt skeppsvrak från 1700-talet 18/1 kl. 15-16

Fler evenemang på museet: