onsdag 6 mars kl. 18:00 - 20:00

Bland helgon och mirakel under medeltiden

Boka biljett hos Nortic

Med Anders Fröjmark, docent i historia, Linnéuniversitetet

Under vår katolska medeltid var helgonen en länk mellan människan och det gudomliga och en självklar del av vardagen. Det fanns en övertygelse om att helgonen hörde ens böner och att de kunde åstadkomma mirakel. Nedtecknade mirakelberättelser vittnar om helgonens kraft och förmåga att hjälpa när nöden varit som störst. Anders Fröjmark ger oss via berättelserna en inblick i helgonkult och vardagsliv vid den här tiden. Han berättar också om ett nytt, stort forskningsprojekt, finansierat av Vetenskapsrådet, där han medverkar. 

Entré: 75 kr med årskort, 125 kr utan. Boka och betala din biljett själv direkt på nätet, www.kalmarlansmuseum.se/bokning  eller i vår reception. Tillval: Njut av en värmande tallrik soppa på Restaurang & Kafé Ångkvarnen före eller efter föredraget! Inklusive bröd, vatten, kaffe på maten. Tillägg: 95 kronor.  

Webbsänds!

Besök vår restaurang!

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

I Walk the Line

Musikquiz med låtarna vi minns från 1960- och 1970-talen

Fler evenemang på museet: