onsdag 6 april kl. 18:00 - 19:30

En del av jobbet? Gymnasieskolans yrkeselever om sexuella trakasserier från gäster och patienter

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Med Maria Hedlin, professor i pedagogik vid Linnéuniversitetet och Eva Klope, lektor vid Linnéuniversitetet.

Sexuella trakasserier är ett utbrett och allvarligt problem inom arbetslivet. Anställda inom restaurangbranschen och inom vård- och omsorg kan bli utsatta för sexuella trakasserier av gäster och patienter som de, inom ramen för sin yrkesroll, förväntas vara trevliga, serviceinriktade, lyhörda och empatiska emot. Detta skapar ett dilemma för personalen och kan göra att de hamnar i en mycket svårhanterlig situation. Inom yrkesutbildningen finns det potential att bidra med kunskap om sexuella trakasserier och förmedla verktyg för hur sådana kan förebyggas och hanteras. Men hur uppfattar elever sexuella trakasserier som kan förekomma inom de yrken som de utbildas till och hur hanteras dessa frågor i yrkesutbildningarna? Under kvällen berättar Maria Hedlin och Eva Klope om hur elever i yrkesutbildning ser på sexuella trakasserier från tredje part som de kan komma att utsättas för i sitt framtida arbetsliv.

Se evenemanget när det äger rum på Kalmar läns museum: 140 kr
Med Årskort: 90 kr
Livestream (även repris): 75 kr

Då vi under pandemin har byggt om Kronansalen till TV-studio, finns numera plats för 52 sittande personer i stället för tidigare 85. Vi rekommenderar att du som vill gå på föreläsning på det traditionella sättet bokar i god tid. Till de digitala sändningarna finns det däremot förstås obegränsat med plats! Varje programpunkt varar mellan 1 och 1,5 timme där inget annat anges.
Varmt välkommen i vår – hit till museet eller via din skärm hemma hos dig!

FLER EVENEMANG PÅ MUSEET

Fram till den 31 maj 2022 visar vi utställningen Hemligheten som bygger på Kalmarkonstnären Jan Nordströms bok med samma namn. Utställningen handlar om psykisk hälsa och om vikten av att hitta en egen plats där man kan samla kraft och hämta livsmod de dagar då livet känns svårt. I boken Hemligheten berättar Jan i ord och bild om hur en vän tog honom till just en sådan plats och om hur han där fann en fristad från oro och ångest. Flera av vårens programpunkter handlar just om psykisk hälsa och om hur vi på olika sätt kan främja ett gott mående.

KOM NYFIKEN OCH HUNGRIG

Slipp laga middag och kom till ditt favoritmuseum med Restaurang & kafé Ångkvarnen. Onsdagkvällar, då vi har evenemang, har museet öppet till kl.20:00 och restaurangen till kl.18:00. Passa på att göra en mysig aktivitet mitt i veckan, med en härlig kväll på Kalmar läns museum. Alla utställningar är öppna och i restaurangen serveras dagens soppa med bröd från kl.16:00. Även ostsmörgåsar, pannkakor och go’fika finns att välja mellan.

Pris: 140 kr på plats, 90 kr med årskort, 75 kr digitalt.

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Se vad som händer på museet idag.

HÄXKVÄLLEN ÄR TILLBAKA!

Karl XIII - en vankelmodig doldis på den svenska tronen

Fler evenemang på museet: