tisdag 23 april kl. 14:00 - 16:00

Favorit i repris: Lär dig värdera antika föremål

Boka biljett hos Nortic

Med Per Fryxell, antikhandlare, Färjestaden, medlem i SKAF, Sveriges konst- och hantikhandlarförening och utställare på Älvsjömässans jurybedömda avdelning

Att uppskatta värdet på antikviteter är inte det lättaste. Två snarlika föremål kan betinga helt olika pris. Vad är det då som gör sakerna värdefulla? Vilka principer finns det för värdering? Ja, det kommer Per Fryxell, antikhandlare sedan många år, att berätta under eftermiddagen. Genomgången avslutas med en tipsrunda där du själv får testa dina nyvunna kunskaper på olika föremål som Per har tagit med sig. Per berättar också om sin väg in i antikbranschen, om farorna med nätauktioner samt om vad som ligger i tiden just nu.

TREVLIGA TISDAG.

Varje tisdag klockan 14.00. Mest för vuxna. Det handlar om allt möjligt –från Johnny Cash till gymnastik. Se program här:

Entré: 125 kronor/75 kronor för dig med årskort där inget annat anges. Förboka och betala din biljett på kalmarlansmuseum.se/bokning eller genom vår reception. Begränsat antal platser. Drop in i mån av plats.

Besök vår restaurang!

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

Pris: 125 kronor/75 kronor för dig med årskort

Plats: Kronansalen

Boka biljett hos Nortic

Se vad som händer på museet idag.

Visning av den arkeologiska undersökningen vid Brånahult

Livet efter hjärtstoppet