Evenemanget har redan varit!

8 jul - 9 jul Stadsvandringen ges den 8 och 9 juli.

Stadsvandring - Flåbusar, klappträn och pest - en stadsvandring genom Kattrumpan

Boka och upplev på plats

Följ med på med Museiguide Gabriella Johansson genom stadsdelen med det fantastiska namnet Kattrumpan. Passa på att lära dig mer om familjen Bechstadius rysliga öde, stifta bekantskap med stadens Rackare (om du vågar) och finn tröst i att även förr i tiden bråkades det i tvättstugan…
Vår guidning tar sin början i 1600-talets Kalmar, gör nedslag i den pestdrabbade 1700-tals staden för att avslutas med ett besök i Klapphuset – dåtidens tvättstuga och en av Kalmar mest berömda byggnader. Och naturligtvis kommer du att få veta varifrån stadsdelen fått sitt underbara namn…

  • Tid: 30 min.Passar för vuxna.
  • Guidningen börjar kl.15:30 vid Kalmar läns museum

Bra att veta innan stadsvandringen:

  • Var gärna på plats ca. 10 minuter innan utsatt tid.Kalmar har många kullerstensgator vilket kan göra det lite svårframkomligt.
  • Vandringen genomförs med vår trådlösa utrustning som du lånar. Har du egna hörlurar med dig så kan de lätt anslutas om du har 3,5 mm anslutning.

Undrar du över något innan vandringen, kontakta oss via e-post: info@kalmarlansmuseum.se eller telefon: 0480-45 13 00

Obs! Vid bokning av denna stadsvandring får du 20% rabatt på entrén till Kalmar läns museum! Visa din bokning när du betalar i museets kassa för att få rabatten.


Varmt välkommen!

Stadsvandring - Katt, Klapp, Kvarn och Rackare

Stadsvandring - Från bro till bro

Fler evenemang på museet: