onsdag 27 april kl. 18:00 - 19:30

Föreläsning i Kronansalen: Bland sjåare, skeppare och studenter

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Med Helen Andersson, pedagog på Kalmar läns museum

Stadsvandringen Bland sjåare, skeppare och studenter har nu blivit föreläsning! Sitt ner i Kronansalen i lugn och ro och ta del av berättelsen om Kalmars snart tusenåriga historia som sjöfartsstad i ord och bild. Vi berättar om platser, industrier, händelser och människor kopplade till hamnen och sjöfarten genom tiderna. Den nya stadsdelen som växer fram vid universitetsområdet berörs också.

Se evenemanget när det äger rum på Kalmar läns museum: 140 kr
Med Årskort: 90 kr
Livestream (även repris): 75 kr

Då vi under pandemin har byggt om Kronansalen till TV-studio, finns numera plats för 52 sittande personer i stället för tidigare 85. Vi rekommenderar att du som vill gå på föreläsning på det traditionella sättet bokar i god tid. Till de digitala sändningarna finns det däremot förstås obegränsat med plats! Varje programpunkt varar mellan 1 och 1,5 timme där inget annat anges.
Varmt välkommen i vår – hit till museet eller via din skärm hemma hos dig!

FLER EVENEMANG PÅ MUSEET

Fram till den 31 maj 2022 visar vi utställningen Hemligheten som bygger på Kalmarkonstnären Jan Nordströms bok med samma namn. Utställningen handlar om psykisk hälsa och om vikten av att hitta en egen plats där man kan samla kraft och hämta livsmod de dagar då livet känns svårt. I boken Hemligheten berättar Jan i ord och bild om hur en vän tog honom till just en sådan plats och om hur han där fann en fristad från oro och ångest. Flera av vårens programpunkter handlar just om psykisk hälsa och om hur vi på olika sätt kan främja ett gott mående.

KOM NYFIKEN OCH HUNGRIG

Slipp laga middag och kom till ditt favoritmuseum med Restaurang & kafé Ångkvarnen. Onsdagkvällar, då vi har evenemang, har museet öppet till kl.20:00 och restaurangen till kl.18:00. Passa på att göra en mysig aktivitet mitt i veckan, med en härlig kväll på Kalmar läns museum. Alla utställningar är öppna och i restaurangen serveras dagens soppa med bröd från kl.16:00. Även ostsmörgåsar, pannkakor och go’fika finns att välja mellan.

Pris: 140 kr på plats, 90 kr med årskort, 75 kr digitalt.

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Se vad som händer på museet idag.

Stadsvandring till fots med guide: Bland sjåare, skeppare och studenter

”Älskade lilla Maggie” – Brevväxlingen mellan systrarna Mary och Maggie Stephens på Huseby

Fler evenemang på museet: