Evenemaget har redan varit!

onsdag 17 juli kl. 11:00 - 12:00

Guidad tur på Sandby borg 17 juli kl. 11

Boka biljett hos Nortic

För ca 1 600 år sedan föll invånarna i Sandby borg på Öland offer för en brutal massaker. Platsen övergavs och den tragiska händelsen föll i glömska – fram tills år 2010 - då Kalmar läns museums arkeologer satte sina spadar i jorden och upptäckte flera spektakulära och rika smyckegömmor som innehöll enastående vackra dräktspännen i förgyllt silver tillsammans med hundratalet pärlor, bjällror och fingerringar. Men tillsammans med rikedomarna återfanns även skelettrester från mängder med människor och ett flertal djur. Ännu har bara en mycket liten del av borgen grävts ut, men det står klart att skattgömmorna och människoskeletten är helt samtida och delar av ett mycket kort och våldsamt händelseförlopp. Vad har hänt här?

Sandby borg är en fasansfull berättelse om katastrof och ond bråd död. Men också om makt, rikedom, vardagsliv, tro, hopp och kärlek för mer än 1600 år sedan.


Datum: 17 och 25 juli
Klockslag: 11.00 och 13.00 båda datumen.
Antal platser per tur: 50 st.

 

Köp din biljett via här eller betalning med Swish på plats. Det går även bra att betala i Kalmar läns museums reception.

Borgsafari 2019 16 juli

Guidad tur på Sandby borg 17 juli kl. 13