torsdag 3 mars kl. 14:00 - 15:00

Gustav III - Den stora rollen spelad av honom själv

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

I denna föreläsning får vi följa ett dramatiskt levnadsöde där huvudrollsinnehavaren spelade sig själv från vaggan till graven. Lägg därtill att han svarade för allt från manus till regi och dekor. Kort sagt finns det kanske anledning att instämma i citatet ”Det låg ett skimmer över Gustavs dagar”, eller?

Historiker Peter Danielsson tar oss med på en fortsatt resa genom den svenska regentlängden. Resan pausades tillfälligt hösten 2020, efter föreläsningen om Ulrika Eleonora den yngre. Under våren berättar han om hennes sex närmaste efterträdare på den svenska tronen vid lika många föreläsningstillfällen.

Se evenemanget när det äger rum på Kalmar läns museum: 140 kr
Med Årskort: 90 kr
Livestream (även repris): 75 kr

Då vi under pandemin har byggt om Kronansalen till TV-studio, finns numera plats för 52 sittande personer i stället för tidigare 85. Vi rekommenderar att du som vill gå på föreläsning på det traditionella sättet bokar i god tid. Till de digitala sändningarna finns det däremot förstås obegränsat med plats! Varje programpunkt varar mellan 1 och 1,5 timme där inget annat anges.
Varmt välkommen i vår – hit till museet eller via din skärm hemma hos dig!

FLER EVENEMANG PÅ MUSEET

Fram till den 31 maj 2022 visar vi utställningen Hemligheten som bygger på Kalmarkonstnären Jan Nordströms bok med samma namn. Utställningen handlar om psykisk hälsa och om vikten av att hitta en egen plats där man kan samla kraft och hämta livsmod de dagar då livet känns svårt. I boken Hemligheten berättar Jan i ord och bild om hur en vän tog honom till just en sådan plats och om hur han där fann en fristad från oro och ångest. Flera av vårens programpunkter handlar just om psykisk hälsa och om hur vi på olika sätt kan främja ett gott mående.

Pris: 140 kr på plats, 90 kr med årskort, 75 kr digitalt.

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Se vad som händer på museet idag.

Så plåstrar du om själen på din ledsna tonåring

Volmar Sylvander – ledande kulturprofil i 1800-talets Kalmar

Fler evenemang på museet: