fredag 21 september kl. 18:00 - 20:00

Historiequiz 21 september

Boka biljett hos Nortic

Varmt välkommen till våra omåttligt populära historiequiz! Vår Quizmästare Göran Modig ställer kluriga, luriga och roliga frågor om vår lokalhistoria, Sveriges historia och förstås om stora händelser genom tiderna, varhelst de kan ha ägt rum. Tävla gärna i lag för att öka chansen att bli quizmästare på museet.

Till quizet har du möjlighet att beställa från vår goda kvällsmeny som vi varierar efter årstid och tillgång till de bästa råvaror som trakten har att erbjuda. Maten och fikat som serveras är tillagat och bakat på i huvudsak ekologiska och närproducerade råvaror. Museet har fullständiga rättigheter.

Ps. boka i tid. Quizen blir ofta fullbokade snabbt!!

Meny

Ångkvarnens bacon- och Cheeseburgare
Gjord på färs från Mysingenöt. Sallad, dressing, tomat, saltgurka och picklad rödlök. Serveras med friterad potatis och tryffelmajonnäs
165:-

Kycklingfilétoast 
Med hembakat surdegsbröd, sallad, tomat och picklad rödlök. Serveras med friterad potatis och örtaioli. Kyckling från Guldfågeln.
145:-

Delikatesstallrik
Med charkuterier och ost från lokala producenter, marinerade oliver och grönsaksstavar, samt örtaioli
125:-

Kvällens soppa
Med hembakat surdegsbröd
95:-

Caesarsallad
Med kyckling, halloumi eller handskalade räkor. Romansallad, cocktailtomater, parmesanost och caesardressing
119/129/129:-

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

Plats: Restaurang & Kafé Ångkvarnen

Boka biljett hos Nortic

Se vad som händer på museet idag.

Tyst After Work

Så tränar du för att bli äldre