onsdag 30 mars kl. 18:00 - 19:30

HÖGLÄSNINGSKVÄLL: Livet, livet, livet

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Med medverkande i antologin Körverk för 136 röster, regionförfattare Ami Andersson och förläggare Christian Holzer, Basebo förlag.

I antologin Körverk för 136 röster möter läsaren både etablerade författare och mer okända skribenter. Den gemensamma nämnaren är att texterna handlar om livet i länet sett ur 136 olika, personliga perspektiv. Under kvällen läser flera skribenter sina respektive bidrag. Det handlar om känslor – om glädje och sorg, vemod, förlust, sorg och hisnande lycka – och om platser som har en särskild betydelse för skribenten. Välkommen till en berörande och stämningsfull kväll!

Kvällen är ett samarrangemang mellan Litteraturnod Vimmerby, Basebo förlag och Kalmar läns museum.

Läs gärna mer om Körverk för 136 röster här:

https://www.baseboforlag.se/korverk-for-136-roster-texter-fran-kalmar-lan/

Högläsningskvällen är kopplad till utställningen Hemligheten som är baserad på Jan Nordströms bok med samma namn. Utställningen handlar om psykisk hälsa och vikten av att hitta vår egen plats där vi kan hämta kraft, mod, tröst och fred. Upplev gärna utställningen före eller efter programmet!

Se evenemanget när det äger rum på Kalmar läns museum: 140 kr
Med Årskort: 90 kr
Livestream (även repris): 75 kr

Då vi under pandemin har byggt om Kronansalen till TV-studio, finns numera plats för 52 sittande personer i stället för tidigare 85. Vi rekommenderar att du som vill gå på föreläsning på det traditionella sättet bokar i god tid. Till de digitala sändningarna finns det däremot förstås obegränsat med plats! Varje programpunkt varar mellan 1 och 1,5 timme där inget annat anges.
Varmt välkommen i vår – hit till museet eller via din skärm hemma hos dig!

KOM NYFIKEN OCH HUNGRIG

Slipp laga middag och kom till ditt favoritmuseum med Restaurang & kafé Ångkvarnen. Onsdagkvällar, då vi har evenemang, har museet öppet till kl.20:00 och restaurangen till kl.18:00. Passa på att göra en mysig aktivitet mitt i veckan, med en härlig kväll på Kalmar läns museum. Alla utställningar är öppna och i restaurangen serveras dagens soppa med bröd från kl.16:00. Även ostsmörgåsar, pannkakor och go’fika finns att välja mellan.

Pris: 140 kr på plats, 90 kr med årskort, 75 kr digitalt.

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Se vad som händer på museet idag.

Karl XIII - en vankelmodig doldis på den svenska tronen

Min kamp mot Anorexia Nervosa

Fler evenemang på museet: