Evenemanget har redan varit!

onsdag 19 januari kl. 18:00 - 19:30 FULLBOKAT!

I småländska och öländska diktares sällskap - FULLBOKAT!

Boka och upplev på plats

Högläsningskväll med Maria Kanje och Tina Lindström, Kalmar läns museum

Länsmuseets producent Maria Kanje reser just nu länet runt till olika träffpunkter för pensionärer där hon läser dikter och noveller av småländska och öländska författare och poeter och samtalar med deltagarna om texterna. Under den här kvällen i länsmuseets kafé läser Maria och Tina Lindström några av de mest populära texterna hittills. Vi utlovar bland annat godbitar av Bengt ”Cidden” Andersson, Tove Folkesson, Astrid Lindgren, Barbro Lindgren, Vilhelm Moberg och Anna Rydstedt. Efter högläsningen dricker vi kaffe/te tillsammans och pratar vidare om texter och författare.

Projektet I småländska och öländska författares sällskap finansieras av Familjen Kamprads stiftelse och därför kan vi erbjuda deltagande utan kostnad den här kvällen. Men förbokning krävs då antalet platser är begränsat, max 20 personer. Vill du äta innan programmet börjar? Kom då tidigare och avnjut vår populära onsdagssoppa!

FLER EVENEMANG PÅ MUSEET

Fram till den 31 maj 2022 visar vi utställningen Hemligheten som bygger på Kalmarkonstnären Jan Nordströms bok med samma namn. Utställningen handlar om psykisk hälsa och om vikten av att hitta en egen plats där man kan samla kraft och hämta livsmod de dagar då livet känns svårt. I boken Hemligheten berättar Jan i ord och bild om hur en vän tog honom till just en sådan plats och om hur han där fann en fristad från oro och ångest. Flera av vårens programpunkter handlar just om psykisk hälsa och om hur vi på olika sätt kan främja ett gott mående.

Pris: Kostnadsfritt, men bör förbokas.

Boka och upplev på plats

Se vad som händer på museet idag.

Friedrich av Hessen blev Fredrik I av Sverige

Vin- och ostprovning - Öländsk sol och kargt Alvar.

Fler evenemang på museet: