fredag 19 oktober kl. 12:00 - 13:00

Lunchföreläsning: Radio Ellen och Kalmars dolda kvinnor genom historien

Boka biljett hos Nortic

Med Isa Edholm, journalist, kursledare, hedersdoktor och grundare av Radio Ellen.

Isa Edholm (f 1930) anställdes på Sveriges Radio 1972 och grundade 1981 Radio Ellen. Radioprogrammet var uttalat feministiskt och innehållet ofta kontroversiellt. Sedan 2006 bor hon i Kalmar där hon är aktiv som kursledare vid Senioruniversitet. Kurserna har bland annat handlat om att hitta och lyfta fram kvinnor från Kalmar som hittills varit dolda i historiens dunkel. Föredraget handlar om tiden med Radio Ellen och om dessa – numera bekanta - kvinnor. 
Isa Edholm fick Stora journalistpriset 1992 och utsågs till hedersdoktor vid Umeå universitet 2002 för sina insatser. 
Föreläsningen är kopplad till utställningen Årsrika som fokuserar på det positiva med att bli äldre. Välkommen att besöka utställningen i samband med föredraget! 

SENIORSPECIAL: Fri entré för alla pensionärer, men förboka på www.kalmarlansmuseum.se/bokning för att säkra din plats. Bokningsavgift: 10 kronor. Övriga 50 kronor. Drop in i mån av plats. 

Varför inte avnjuta din lunch på museet före eller efter lunchföreläsningen? Se meny här: www.kalmarlansmuseum.se/restaurang-kafe-angkvarnen.
 

Besök vår restaurang!

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

Pris: Fri entré för alla pensionärer. Bokningsavgift: 10 kronor. Övriga 50 kronor.

Plats: Kronansalen

Boka biljett hos Nortic

Se vad som händer på museet idag.

Historiequiz 19 oktober

Berättarkväll: Förbindelser med förhinder 17 oktober