onsdag 23 mars kl. 18:00 - 19:30

Min kamp mot Anorexia Nervosa

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Med Hilma Årestedt, författare till boken Min sanning – Kampen mot Anorexia Nervosa

”Efter år av granskande framför olika speglar, ångest och självhat har jag fått nog av att dölja sjukdomen som gömmer sig långt inom mig. Detta är min berättelse om hur jag drabbas av Anorexia Nervosa och min resa genom sjukdomen.”

Hilma Årestedt, i dag 20 år, fick diagnosen anorexi när hon gick i åttan. Hon förstod inte varför föräldrarna prompt ville ta henne till ABC-kliniken, Anorexi- och bulimicenter, hon var ju inte sjuk. En dag tröttnade Hilma på att hålla sin sjukdom hemlig och började skriva. 2019 gav hon ut självbiografin Min sanning – Kampen mot Anorexia Nervosa. Under kvällen berättar Hilma om sin resa genom sjukdomen. Hon berättar också om hur hon fick hjälp och om hur hon handskas med sjukdomen i dag. Föreläsningen avslutas med frågestund.

Föreläsningen är kopplad till utställningen Hemligheten som är baserad på Jan Nordströms bok med samma namn. Utställningen handlar om psykisk hälsa och vikten av att hitta vår egen plats där vi kan hämta kraft, mod, tröst och fred. Upplev gärna utställningen före eller efter föreläsningen!

Se evenemanget när det äger rum på Kalmar läns museum: 140 kr
Med Årskort: 90 kr
Livestream (även repris): 75 kr

Då vi under pandemin har byggt om Kronansalen till TV-studio, finns numera plats för 52 sittande personer i stället för tidigare 85. Vi rekommenderar att du som vill gå på föreläsning på det traditionella sättet bokar i god tid. Till de digitala sändningarna finns det däremot förstås obegränsat med plats! Varje programpunkt varar mellan 1 och 1,5 timme där inget annat anges.
Varmt välkommen i vår – hit till museet eller via din skärm hemma hos dig!

KOM NYFIKEN OCH HUNGRIG

Slipp laga middag och kom till ditt favoritmuseum med Restaurang & kafé Ångkvarnen. Onsdagkvällar, då vi har evenemang, har museet öppet till kl.20:00 och restaurangen till kl.18:00. Passa på att göra en mysig aktivitet mitt i veckan, med en härlig kväll på Kalmar läns museum. Alla utställningar är öppna och i restaurangen serveras dagens soppa med bröd från kl.16:00. Även ostsmörgåsar, pannkakor och go’fika finns att välja mellan.

Pris: 140 kr på plats, 90 kr med årskort, 75 kr digitalt.

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Se vad som händer på museet idag.

HÖGLÄSNINGSKVÄLL: Livet, livet, livet

Gustav IV Adolf - från kung av Sverige till överste Gustafsson

Fler evenemang på museet: