Evenemaget har redan varit!

onsdag 13 mars kl. 18:00 - 20:00

Nytt ljus på vraket i källaren

Boka biljett hos Nortic

Lars Einarsson och Nicholas Nilsson, Kalmar läns museum 

Den här kvällen handlar om ett ovanligare marinarkeologiskt projekt! Ett mindre transportfartyg från 1700-talet påträffades i kvarteret Eldaren på Barlastholmen i Kalmar när ett marinbiologiskt laboratorium skulle byggas 1997. Vraket visade sig vara av den holländska skeppstypen galiot, och kom att användas som utfyllnad när nya landområden växte fram i staden. Fartyget ligger i området för universitetsbygget vid kajområdet, där en byggnad med källare är planerad. Därför kommer vraket att friläggas under vintern 2018/2019, undersökas och dokumenteras i 3D, innan det lyfts upp och placeras i närheten av den ursprungliga fyndplatsen. Hur ser vraket ut efter så många år i jorden? Varför måste vraket flyttas och hur går allt detta till? Detta och mycket mer får du svar på den här kvällen!

Entré: 75 kr med årskort, 125 kr utan. 

Njut av en värmande tallrik soppa på Restaurang & Kafé Ångkvarnen före föredraget! Inklusive bröd, vatten, kaffe på maten. Tillägg: 95 kr

Besök vår restaurang!

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

Pris: 75 kr med årskort, 125 kr utan

Plats: Kronansalen

Boka biljett hos Nortic

Se vad som händer på museet idag.

Lunchguidning: Sandby borg – där tiden stannade 14/3

I Walk the Line

Fler evenemang på museet: