Evenemanget har redan varit!

fredag 9 oktober kl. 12:00 - 13:00

Ölands testfält – Stora Alvarets bäst bevarade hemlighet

Boka biljett hos Nortic

Med Oddbjörn Andersson, Kalmar

Vad gör alla dessa nästan 200 betonglock på Stora alvaret? Den frågan ställde sig Oddbjörn Andersson - och eftersom han inte fann något bra svar tog han reda på det själv. Hans undersökningar ledde fram till ett överraskande resultat - betonglocken var markörer som användes när man för första gången lyckades kontrollera hur noggranna kamerorna, som användes för kartframställning, egentligen var. Berättelsen resulterade i boken Ölands testfält (2019). Oddbjörn berättar om den kartläggning han gjort av testfältet, de internationella testerna som genomfördes där och om alla människor som arbetat med fältet – från öländska hantlangare till världsledande professorer. 

Biljettpris: 75 kr med årskort, 125 kr utan.
Boka och betala din biljett själv direkt på nätet, www.kalmarlansmuseum.se/bokning eller i vår reception.

Varmt välkomna!

Åtgärder till följd av Covid-19

Vi vill att du som besökare på Kalmar läns museum ska känna dig trygg och säker hos oss. Kalmar läns museum följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset. Därför har vi har vi kraftigt begränsat antalet platser till de olika programmen. Med 30 deltagare per program istället för 85 ”som vanligt”, har du en meters avstånd mellan dig och andra på alla håll!

Handsprit kommer att finnas tillgänglig vid ingången till Kronansalen och andra lokaler där programmen hålls. Vi kommer också att öppna Kronansalen tidigare inför varje program för att undvika köbildning.

Vi bryr oss om våra besökare och våra medarbetare. Är vi sjuka stannar vi hemma och det vill vi att du också gör.

Besök vår restaurang!

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

Pris: Biljettpris: 75 kr med årskort, 125 kr utan.

Plats: Kalmar läns museum

Boka biljett hos Nortic

Kontaktperson:


Se vad som händer på museet idag.De räddade ett ödehus

Det sitter i väggarna i maktens byggnader