Evenemaget har redan varit!

onsdag 1 april kl. 18:00 - 19:30

INSTÄLLT - Ölands testfält – Stora Alvarets bäst bevarade hemlighet

Boka biljett hos Nortic

Så hanterar vi risken för coronavirus.

Kalmar läns museum följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset.

Museet och vår restaurang håller fortsatt öppet som vanligt.

Men, vi ställer in samtliga inomhusarrangerade onsdags- och fredagsprogram under våren och har öppet som övriga vardagar kl. 10-16, även dessa dagar framöver.

Museet i övrigt och restaurangen håller öppet tills vidare.

Vi arbetar hela tiden med att begränsa smittspridning och har vidtagit åtgärder för detta. Vi vill hälsa er varmt välkomna till våra fina utställningar och att njuta av en god måltid, fika eller vår vackra utsikt från plan 4. Men vi har förståelse för att ni kanske inte vill komma till museet och restaurangen just nu.

Med Oddbjörn Andersson, Kalmar

Vad gör alla dessa nästan 200 betonglock på Stora alvaret? Den frågan ställde sig Oddbjörn Andersson - och eftersom han inte fann något bra svar tog han reda på det själv. Hans undersökningar ledde fram till ett överraskande resultat - betonglocken var markörer som användes när man för första gången lyckades kontrollera hur noggranna kamerorna, som användes för kartframställning, egentligen var. Berättelsen resulterade i boken Ölands testfält (2019). Oddbjörn berättar om den kartläggning han gjort av testfältet, de internationella testerna som genomfördes där och om alla människor som arbetat med fältet – från öländska hantlangare till världsledande professorer. 

Biljettpris: 75 kr med årskort, 125 kr utan.
Boka och betala din biljett själv direkt på nätet, www.kalmarlansmuseum.se/bokning eller i vår reception.

Varmt välkomna!

Pris: Biljettpris: 75 kr med årskort, 125 kr utan.

Plats: Kalmar läns museum

Boka biljett hos Nortic

Kontaktperson:


Se vad som händer på museet idag.FRAMFLYTTAT! NYTT DATUM KOMMER. Vintagemode på Kalmar läns museum med mode, mat och dryck, inspirerat från tidens ideal!

Stensö i våra hjärtan