Evenemanget är inställt!

onsdag 2 december kl. 18:00 - 19:30

På upptäcktsfärd i Glasriket (inställt)

Boka biljett hos Nortic

Som följd av pågående pandemi är samtliga evenemang inställda till och med den 11 januari 2021.

Med Susann Johannisson, bebyggelseantikvarie, Kalmar läns museum

Varför finns glasriket? Vilka förutsättningar påverkade etableringen? Hur påverkade olika glastyper bebyggelsen? Hur ser glasbrukens landskap ut? Susann Johannisson, bebyggelseantikvarie vid Kalmar läns museum, ger många spännande exempel på vad som finns när det gäller den byggda kulturmiljön kring glasbruken. Hon har mångårig erfarenhet av att arbeta med Glasrikets unika kulturmiljöer. Under kvällen tar hon oss med på en spännande resa i ord och bild till olika platser och vi får besöka degelkrossar, sliperier, byggnader, vattenfall liksom glasbrukens vägar och kulturlandskap. Susann tipsar också om unika platser och vandringar som du kan besöka och genomföra på egen hand i Glasriket.

Entré: 125 kr, 75 kr med årskort. 

Åtgärder till följd av Covid-19

Vi vill att du som besökare på Kalmar läns museum ska känna dig trygg och säker hos oss. Kalmar läns museum följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset. Därför har vi kraftigt begränsat antalet platser till de olika programmen. Med 30 deltagare per program istället för 85 ”som vanligt”, har du en meters avstånd mellan dig och andra på alla håll!

Handsprit kommer att finnas tillgänglig vid ingången till Kronansalen och andra lokaler där programmen hålls. Vi kommer också att öppna Kronansalen tidigare inför varje program för att undvika köbildning.

Vi bryr oss om våra besökare och våra medarbetare. Är vi sjuka stannar vi hemma och det vill vi att du också gör.

Plats: Kalmar läns museum

Boka biljett hos Nortic

Kontaktperson:


Se vad som händer på museet idag.Lunchföreläsning: Stoppa mäns våld mot kvinnor (inställt)

Borgare – handel och vandel i rikets tjänst (inställt)