onsdag 9 mars kl. 18:00 - 19:30

Så plåstrar du om själen på din ledsna tonåring

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Med Magdalena Ståhle, leg. psykolog och chef för barn- och ungdomshälsan, Region Kalmar.

Vi hör ofta att barn och unga mår allt sämre. Är det så? För att kunna besvara den frågan, måste vi veta vad psykisk hälsa är, säger Magdalena Ståhle, leg psykolog med mångårig erfarenhet av att arbeta med tonåringar. Att vara ledsen och nedstämd är en naturlig del av livet och humörsvängningar hör tonårstiden till. Men när ska man agera som förälder och vad ligger inom ramen för ”normalt”? Vad händer om vi behandlar våra unga som små, rädda knytt – hur rustas de för livet då? Den här föreläsningen vill stärka och peppa dig som är tonårsförälder och/eller har unga i din närhet. Magdalena Ståhle säger: ”Våra unga är vår framtid och när jag möter dem ser jag att framtiden är ljus. Men det är något som skaver och det är inte de ungas problem. Det är allas vårt problem och vad vi alla behöver göra, det ska vi prata mer om”.

Välkommen till en kväll som vill ge nya insikter och råg i ryggen!

Föreläsningen är kopplad till utställningen Hemligheten som är baserad på Jan Nordströms bok med samma namn. Utställningen handlar om psykisk hälsa och vikten av att hitta vår egen plats där vi kan hämta kraft, mod, tröst och fred. Upplev gärna utställningen före eller efter föreläsningen!

Se evenemanget när det äger rum på Kalmar läns museum: 140 kr
Med Årskort: 90 kr
Livestream (även repris): 75 kr

Då vi under pandemin har byggt om Kronansalen till TV-studio, finns numera plats för 52 sittande personer i stället för tidigare 85. Vi rekommenderar att du som vill gå på föreläsning på det traditionella sättet bokar i god tid. Till de digitala sändningarna finns det däremot förstås obegränsat med plats! Varje programpunkt varar mellan 1 och 1,5 timme där inget annat anges.
Varmt välkommen i vår – hit till museet eller via din skärm hemma hos dig!

KOM NYFIKEN OCH HUNGRIG

Slipp laga middag och kom till ditt favoritmuseum med Restaurang & kafé Ångkvarnen. Onsdagkvällar, då vi har evenemang, har museet öppet till kl.20:00 och restaurangen till kl.18:00. Passa på att göra en mysig aktivitet mitt i veckan, med en härlig kväll på Kalmar läns museum. Alla utställningar är öppna och i restaurangen serveras dagens soppa med bröd från kl.16:00. Även ostsmörgåsar, pannkakor och go’fika finns att välja mellan.

Pris: 140 kr på plats, 90 kr med årskort, 75 kr digitalt.

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Se vad som händer på museet idag.

Så blev Ester Blenda Nordströms liv teaterföreställning

Gustav III - Den stora rollen spelad av honom själv

Fler evenemang på museet: