Evenemanget har redan varit!

onsdag 26 januari kl. 18:00 - 19:30

Skogsbad - som balsam för stressade själar

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Med Jenny Lovebo, lektor på institutionen för hälso- och vårdvetenskap vid Linnéuniversitetet.

Skogsbad. Smaka på ordet! Skrovlig bark, mjuk, mörkgrön mossa och enbart fågelkvitter som bryter tystnaden. I Japan har en hel skogsbadande folkrörelse vuxit fram de senaste åren och nu är den på bred frammarsch i Sverige. Men vad skiljer skogsbad från en vanlig promenad bland tallar och granar? Och vad gör det för nytta? Jenny Lovebo, lektor på institutionen för hälso- och vårdvetenskap vid Linnéuniversitetet, har forskat på vilka positiva effekter skogsbad har för vår hälsa. Under kvällen reder hon ut begreppen, berättar om sina resultat och ger även konkreta tips och råd om hur du kan få till avstressande skogsbad på egen hand.

Föreläsningen är kopplad till utställningen Hemligheten som är baserad på Jan Nordströms bok med samma namn. Utställningen handlar om psykisk hälsa och vikten av att hitta vår egen plats där vi kan hämta kraft, mod, tröst och fred. Upplev gärna utställningen före eller efter föreläsningen!

Se evenemanget när det äger rum på Kalmar läns museum: 140 kr
Med Årskort: 90 kr
Livestream (även repris): 75 kr

Under rådande pandemi är antalet sittande personer i Kronansalen begränsat för att alla ska kunna sitta med avstånd till nästa person. Vi rekommenderar därför att du som vill gå på föreläsning på det traditionella sättet bokar i god tid. Till de digitala sändningarna finns det däremot förstås obegränsat med plats! Varje programpunkt varar mellan 1 och 1,5 timme där inget annat anges.

Varmt välkommen i vår – hit till museet eller via din skärm hemma hos dig!

KOM NYFIKEN OCH HUNGRIG

Slipp laga middag och kom till ditt favoritmuseum med Restaurang & kafé Ångkvarnen. Onsdagkvällar, då vi har evenemang, har museet öppet till kl.20:00 och restaurangen till kl.18:00. Passa på att göra en mysig aktivitet mitt i veckan, med en härlig kväll på Kalmar läns museum. Alla utställningar är öppna och i restaurangen serveras dagens soppa med bröd från kl.16:00. Även ostsmörgåsar, pannkakor och go’fika finns att välja mellan.

Pris: 140 kr på plats, 90 kr med årskort, 75 kr digitalt.

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Se vad som händer på museet idag.

Vin- och ostprovning - Öländsk sol och kargt Alvar.

Så bodde kalmarborna tillsammans på Kvarnholmen förr i tiden

Fler evenemang på museet: