Axel Munthe - Mannen som levde oförskräckt och litade på livet

Oskarshamnssonen Axel Munthe levde ett spännande liv. Han var drottning Victorias livläkare, författare och han grundade Villa San Michele på Capri. Nu visar vi utställningen om hans liv på Kalmar läns museum.  I utställningen lyfts Munthe fram som en mångsidig person som reste mycket under sitt liv och hade kontakter i alla samhällsklasser. Munthe hade starka, ibland kontroversiella åsikter kring döden och kärleken. Han visade mod under tider av krig och kris. I hans egen villa på Capri fick han besök av många av samtidens framstående konstnärer, musiker, författare, politiker samt kungligheter. Samtidigt bekymrade han sig också om de svagare i samhället, om fattiga, sjuka och djur. Utställningen Axel Munthe, mannen som levde oförskräckt och litade på livet, har producerats av Oskarshamns kommun. Den har tidigare visats i Oskarshamns konsthall och på Astrid Lindgrens Näs. Ann-Karin Myklebostad, scenograf på Byteatern, har stått för formgivningen. Utställningen visas på Kalmar läns museum mellan den 11 april och 17 juni 2012. Invigning med vernissage den 11 april kl. 17.00 och fri entré.

Se vad som händer på museet idag.