Killar - En utställning om dagens killar och gårdagens mansideal

Samtidshistoria
Killar är en upplevelsebaserad och tankeväckande utställning om killar, mansideal och interaktiva styrkeprov. Om att vara ung kille idag. I mediernas schabloniserade värld får unga killar oftast uttala sig som förövare eller svettiga idrottsmän. Men hur mår de? Hur tänker killar kring kärlek, kompisar, muskler, drömtjejer och jämställdhet? Hur ser våra mansideal ut? Vad är egentligen manligt? Hur har gårdagens mansideal format dagens killar? Kom hit och utmana dig själv och dina värderingar genom spel, lek, tester och styrkeprov. Umgås, spela spel eller slappa i vår lounge.

En del av utställningen är baserad på intervjuer med 74 killar i åldern 14-20 år från olika delar i Västsverige. 37 av dem är porträtterade av en fotograf. Denna utställningsdel är en samproduktion mellan journalisten Annica Carlsson Bergdahl, fotografen Jerker Andersson, Göteborgs stadsmuseum och Sensus med stöd av Allmänna arvsfonden. Den andra delen om mansideal är producerad av Kalmar läns museum.

16 jun 2009 - 10 jan 2010

Se vad som händer på museet idag.