miniseum - en minisamling och samling för minisar!

Frågor om vårt samlande väcks i nytt minikoncept. Vilka spår lämnar vi efter oss? Varför samlar vi på saker? Vad berättar sakerna om oss? I vårt miniseum får besökaren, liten som stor, själv fantisera och berätta egna historier om museets saker i utställningen eller låta ett par rullskridskor, en akrobatclown eller varför inte Sju-Stinas trumma berätta för besökaren. Det väljer man själv. Här vävs museets berättelser samman med besökarens tolkningar och fantasier. Vem berättar för vem om vårt förflutna? Barn från Bremerlyckans förskola i Kalmar visar och berättar om sina saker - spår som de lämnar efter sig. Välkommen till vårt miniseum - en minisamling och samling för minisar! Där fantasi, föremål och fakta möts!

Se vad som händer på museet idag.