Kalmar läns industriarv

FINFINA FABRIKER! Nu är de färdiga - de 11 skrifterna som beskriver Kalmar läns industrihistoriska miljöer! Här nedan hittar du pdf:er att läsa, ladda hem och skriva ut. Imponeras av rikedomen i vårt industriella arv och gå på upptäcktsfärd bland fabriker, hemma i soffan eller ute i verkligheten!

Projektet "Kalmar läns industriarv" avslutades 2009. Det var ett samarbetsprojekt mellan Kalmar läns museum, Länsstyrelsen i Kalmar län och Regionförbundet i Kalmar län, som pågått sedan år 2 000. De kommunala "Industriarvsprogrammen" som du finner här nedan, har tagits fram tillsammans med kommunerna och med hjälp av hembygdsföreningarna. De visar de kulturhistoriskt sett mest intressanta industrimiljöerna: såväl aktiva industrier som industrimuseer, både överblivna och återbrukade fabriker. De redogör även för industrihistoriska huvuddrag och vad som hittills gjorts för industriarvet i varje kommun.

PS: Inom projektet har man tidigare tagit fram boken "Industrins tidevarv - några huvudlinjer i Kalmar läns industriella utveckling", av historikern Jan Christensen som kan köpas genom Kalmar läns museums museibutik för 100 kronor. Lotta Lamke, antikvarie.

Mörbylånga kommuns industriarv pdf 772 kB

Mönsterås kommuns industriarv pdf 1 MB

Oskarshamns kommuns industriarv pdf 2 MB

Nybro kommuns industriarv pdf 2 MB

Vimmerby kommuns industriarv pdf 2 MB

Hultsfreds kommuns industriarv pdf 1 MB

Västerviks kommuns industriarv pdf 3 MB

Högsby kommuns industriarv pdf 1 MB

Borgholms kommuns industriarv pdf 1 MB

Kalmar kommuns industriarv pdf 3 MB

Emmaboda kommuns industriarv pdf 2 MB