I historiens hjärta: Upptäck föremålsmagasinet och Kalmar läns dolda skatter

Har du någonsin funderat över vad museiföremål gör när de inte är utställda?

I en industrilokal i Kalmar gömmer sig 10 000 års historia noggrant organiserad på meterhöga hyllor. Där, i ett slutet klimat med konstant temperatur, väntar de på att bli utvalda till nästa utställning, forskningsprojekt eller för att bli beundrade av nyfikna besökare.

Tillsammans med er guide får ni lära er om varför vi samlar, vad vi använder samlingarna till och om bevarande och konsten att ta hand om en miljon föremål utan att tappa bort ett enda. Ni får besöka flera rum fulla med spännande föremål och berättelser från golv till tak. Gåsbänkar, dragkistor, malstenar och stockbåtar – här finns något för alla!

Ta chansen att se vad för föremål och ting som gömmer sig i Kalmar läns museums magasin!

Tid

75 minuter

Antal deltagare

Vi har en maxgräns på 20 personer per grupp av säkerhets- och utrymmesskäl. För att säkerställa en trygg och bekväm upplevelse får antalet deltagare inte överstiga denna gräns. Om gruppen överskrider detta antal behöver vi organisera er i flera mindre grupper och boka ytterligare visningar.

Pris per grupp och tillfälle

  • Dagtid, måndag-fredag, klockan 09-17: 2 500 kr
  • Kvällar och helger, tid enligt överenskommelse: 3 200 kr

Bokning och kontakt

Hör av dig med din bokningsförfrågan i god tid till info@kalmarlansmuseum.se, 0480-45 13 00 eller genom att fylla i webbformuläret. Vi återkommer med en bekräftelse inom kort. Observera att bokningen är klar först när vi har varit kontakt med varandra och säkerställt tid och datum gemensamt.